NESTVARNA IGRA ĐOKOVIĆA ZA POLUFINALE PARIZA :: Semberija INFO ::

 

NESTVARNA IGRA ĐOKOVIĆA ZA POLUFINALE PARIZA


Nestvarno, tako se može opisati igra Novaka Đokovića u četvrtfinalu mastersa u Parizu.

Lorenco Museti bio je samo sparing partner furioznom Noletu koji je slavio 2:0 u setovima 6:0, 6:3.

Prvi set Novak Đoković je dobio za svega 24 minuta igre. Odlični riterni, servisi, igra na mreži, sve je večeras funkcionisalo savršeno. 

Nije ni u jednom gemu Đoković rivalu dozvolio da ga ugrozi, te je veoma lako, za manje od pola sata prvi set upisao na svoj konto.

Zanimljivo je da je ovo Đokoviću 108. put bio da "krompirom" časti rivala, dok je rekorder za sada Džimi Konors koji je to uspeo 198. puta da učini.

Po prvi put je došao do asa i poena na drugi servis Museti u drugogm gemu drugog seta, to je ujedno i najduži gem večeras, trajao je nešto više od šest minuta, a nakon tri gem lopti Lorenco Museti upisao se na semafor.

Da stvari budu gore po Novaka, Museti se upisao već u sljedećem gemu i na listi osvojenih brejkova, prenose Novosti.

Te je po prvi put poveo 2:1. U četvrtom gemu nova borba titana, iz trćee prilike Đoković je vratio brejk, a zanimljivo je da četiri gema drugog seta sada već traju više nego prvi cijeli set. Nakon 29. minuta Đoković vodi ponovo, 3:2.

Bolje je da Museti nije ni uzimao pređašnji brejk, jer je samo razbjesnio Đokovića koji je i naredni servis gem rivala osvojio. Firiozno je Novak nastavio, rivala je doveo u nekoliko navrata do ludila, bjesnio je Museti, ali mu to nije pomoglo. Servirao je Italijan za ostanak u meču, uspio je da sačuva servis, ali je nakon toga odlični Novak zatvorio meč i kupio kartu za polufinale.

(Nezavisne)