Legende slave 100. rođendan Centralnog terena Vimbldona, emotivan zagrljaj Đokovića i Federera :: Semberija INFO ::

 

Legende slave 100. rođendan Centralnog terena Vimbldona, emotivan zagrljaj Đokovića i Federera


LONDON - Centralni teren Vimbldona izgrađen je prije tačno 100 godina, zbog čega je na najvećem turniru na svijetu organizovana proslava. Najveći stadion u kompleksu i jedan od najljepših u "bijelom sportu" ugostio je veliki broj legendi koji su došli da uljepšaju ovaj događaj.

Najprestižnije tenisko takmičenje u svijetu igra se od 1877, dok se najbolji tenis na stadionu, koji prima oko 15.000 gledalaca, igra od 1922. godine.

Upriličena je specijalna ceremonija na kojoj su prethodni osvajači zlatnih pehara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebnu pažnju izazvao je povratak Rodžera Federera na mesto najvećih uspjeha, prenosi RTS.

Federer je osam puta bio šampion Vimbldona i dobio je gromoglasan aplauz prilikom izlaska na travu. Prethodno je publici predstavljen Novak Đoković koji je šest puta podizao najprestižniji pehar u ovom sportu.

Njih dvojica su se sreli u prostorijama Ol Ingland kluba gdje su kamere i fotografi zabeležili emotivan pozdrav.

Ceremoniju su vodili Sju Barker i Džon Mekinro, čovjek koji je tri puta bio najbolji u Londonu, a njih dvoje su redom prozivali: Anđelu Mortimer, En Džouns, Stena Smita, Jana Kodeša, Pata Keša, Končitu Martinez, Martinu Hingis, Gorana Ivaniševića, Lejtona Hjuita, Marion Bartoli, Andželik Kerber, Simonu Halep, Stefana Edberga, Rafaela Nadala, Petru Kvitovu, Endija Marija, Margaret Kort, Džona Njukomba, Kris Evert, Roda Lejvera, Bjerna Borga, Venus Vilijams, Bili Džin King, Novaka Đokovića i Rodžera Federera.


​Glas Srpske