SRPSKI TENISER UPUCAN U AMERICI, ĐOKOVIĆ SE UKLjUČIO U AKCIJU POMOĆI :: Semberija INFO ::

 

SRPSKI TENISER UPUCAN U AMERICI, ĐOKOVIĆ SE UKLjUČIO U AKCIJU POMOĆI


Foto
Novak Đoković je još jednom pokazao zašto važi za najboljeg tenisera svijeta, ali i za čovjeka s izuzetno velikim srcem. Srbin je odlučio da donira 5.000 dolara za Luku Stojanovića, još jednog srpskog tenisera koji je upucan u SAD-u 13. maja ove godine.

Stojanović je upucan u noći 13. maja, kada je stigao u svoj dom. On je te večeri odlučio da ode napolje i pogleda šta nije u redu sa automobilom, ali kada je stigao do njega, ugledao je jednog čovjeka koji sjedi na prednjem sjedištu. Mladić je odmah zapucao i pogodio je Luku u kuk, navela je njegova devojka Mišel.

Metak je pogodio glavnu arteriju, a Luka je uspio da uzme peškir i "zatvori" ranu, kako bi pozvao policiju i hitnu pomoć. Policija je stigla ubrzo, oni su mu i pružili prvu pomoć, da bi on kasnije bio i operisan u bolnici. Posle nekog vremena je pušten na kućno lječenje, a računi su ostali neplaćeni, te je pokrenuto doniranje kako bi pomogli ovom teniseru.

Ukupni troškovi za liječenje Luke Stojanovića iznose 310.000 dolara, a srećom on ima osiguranje koje pokriva 80 odsto te sume, pišu mediji u Srbiji. Ipak ostalih preko 60.000 dolara mora sam da plati i zbog toga je njegova djevojka pokrenula kampanju skupljanja sredstava.

Akciji se priključio i Novak Đoković, koji je odmah uplatio 5.000 dolara.

(Telegraf)