ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA :: Semberija INFO ::

 

ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA


Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale trećeg po redu Gren slem turnira, Vimbldona, pošto je u polufinalu savladao Denisa Šapovalova u tri seta.

Po setovima je bilo 7:6 (3), 7:5, 7:5.

Meč je trajao dva časa i 47 minuta, a za to vrijeme Novak je imao devet as udaraca, 32 direktna poena, iskoristio je tri brejk lopti, a bio je odličan u odbrani brejk prilika, spasio je čak 10 od 11 šansi koje je imao Šapovalov.

Nije to bilo najbolje izdanje Đokovića, ali po ko zna koji put odigrao je onoliko koliko treba da protivnika savlada rutinski, a sebi obezbjedi 30 Gren slem finale, i borbu za 20 titulu na najvećim turnira. Tamo ga čeka Mateo Beretini iz Italije, koji je u četiri seta savladao Poljaka Hurkača.

U prvom setu rani brejk Šapovalova, i držao gaje sve dok nije servirao za set, kada Đoković koristi drugu svoju brejk loptu, i odlazi se u tajbrejk. Iskustvo i rutina, te dobri servisi donijeli su Novaku prednost i set je bio u džepu.
I u drugom setu Šapovalov prijeti, u dva vezana gema ne koristi pet brejk prilika, i bilo je jasno da će Đoković zaprijetiti kad tada, a to se desilo u 11. gemu. Brejk i potvrda seta za 2:0.

Tako će Novak u nedjelju od 15 časova igrati veliko finale, za svoju 20 Gren slem titulu, čime bi se izjednačio sa Federerom i Nadalom, a došao bi i treće krune u sezoni, i ostao bi mu još samo SAD Open, da kompletira godišnji slem.
 
(RTRS)