Đoković prošao u četvrtfinale Roland Garosa, Museti predao :: Semberija INFO ::

 

Đoković prošao u četvrtfinale Roland Garosa, Museti predao


Фото - Танјуг

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garosa, pošto je u meču četvrtog kola savladaoLorenca Musetija, poslije velikog preokreta, bilo je 2:2 u setovima, i 4:0 u gemovima kada je Italijan predao.

Po setovima je bilo 6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0; 4:0

Meč je trajao 3 časa i 28 minuta.

Za to vrijeme Đoković je imao 11 as udaraca, 53 direktna poena, i 100 odstotan učinak na brejk loptama, devet od devet.

Iako je gubio u prva seta, gotovo identično, poslije tajbrejkova, Novak je bio prilično miran, fokusiran na teren, čekajući svoju priliku, i ona je počela da se ukazuje početkom trećeg seta, i više je nije ispuštao.

Sasvim sigurno da bi meč otišao u drugom smjeru, da je Đoković u prvomsetu kod vodstva 3:1 u gemovima iskoristio jednu od gem lopti za 4:1. Nije, dozvolio je rejk, i sve je krenulo u drugom smjeru. Imao je priliku i u taj brejku, vodio je 4:2, ali Museti je svaki put imao pravovremen odgovor.

I onda ekspolozija, za samo 40-ak minuta Đoković uzima dva ekspresna seta, i sa velikom psihološkomprednosti ulazi u pet odlučujući, dok je na licu mladog Italijana vidio umor, ali i nevjerica da može do iznenađenja.

U meču za polufinale Đokovića čeka još jedan Italijan, ovaj put Mateo Beretini, koji se u četvrtfinale plasirao bez borbe, pošto je Rodžer Federer odustao od turnira,a duel bi se trebao igrati u srijedu.

​Glas Srpske