Đere krunisao nestvarnu nedelju prvom titulom u karijeri! :: Semberija INFO ::

 

Đere krunisao nestvarnu nedelju prvom titulom u karijeri!


Laslo Đere, srpski teniser, osvojio je turnir serije 500 u Rio de Žaneiru pošto je u finalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

Srpski teniser je slavio posle dva odigrana seta, ali velike i naporne borbe, rezultatom 6:3, 7:5 posle dva časa tenisa.

Đere je došao do prve titule u karijeri u svom prvom finalu na ATP nivou, pobedivši najmlađeg tenisera koji se ikada plasirao u finalni meč nekog turnira.

Đereov najveći adut na ovom turniru bio je ritern, koji je sjajno funkcionisao i u prvom setu ovog duela. Brejkom je počeo meč, odmah nakon toga izgubio servis, ali sa još dva brejka došao do velikih 4:1.

Ože-Alijasim je uspeo da se vrati u duel i smanji na 4:3 mnogo sigurnijim i dubljim udarcima, ali je tu bio kraj serije Kanađanina. Laslo je uspeo da odservira za 5:3, a onda brejkom dođe do prvog seta i vođstva.

Tokom drugog seta, barem na početku, se videlo ono što se nagoveštavalo u prvom, a to je bila povreda Đerea. Srbin je imao neki problem, nejasno tačno koji, i to mu je smetalo tokom početka drugog dela meča.