Danilo Pavlović (OK Crvena Zvezda): Nisam ni sanjao da će odbojka biti moj izbor :: Semberija INFO ::

 

Danilo Pavlović (OK Crvena Zvezda): Nisam ni sanjao da će odbojka biti moj izbor


U Bijeljini je odigran prvi meč šesnaestine finala CEV Kupa izazivača, a odbojkaši OK ,,Radnik'' izgubili su od ekipe ,,Crvene Zvezde'' iz Beograda rezultatom 0:3.
 
Ekipa ,,Semberskih novina'' razgovarala je sa igračem ,,Crvene Zvezde'' Danilom Pavlovićem, koji je rođen 1997. godine u Banjaluci, a trenutno u timu iz Beograda igra na poziciji primača.
 
,,Počeo sam da treniram slučajno, gledajući nekog starijeg brata kako je odlazio na treninge, pa mi se to učinilo zanimljivim. U početku nisam ni shvatao odbojku ozbiljno, ali sam sa početkom srednje škole dobio poziv da odradim probne treninge u 'Zvezdi', dopao sam im se i tada počinje profesionalna karijera'', naglasio je Pavlović.
 
Nakon prvog razreda srednje škole preselio je u Beograd i dvije godine igrao za mlađe selekcije ,,Crvene Zvezde'', kadete i juniore, nakon čega je bio posuđen u Kragujevac, gdje je godinu dana igrao Super ligu, a zatim u Niš.
 
,,Posle Niša sam se vratio u Beograd, počeo da igram u prvoj postavi i za sada sam tu. U Bijeljini sam bio pre 3-4 godine sa juniorima na prijateljskom turniru, takođe smo igrali protiv 'Radnika', i to je bio prvi put da igramo pred navijačima. Bilo je fantastično, a i tada je 'Zvezda' imala podršku sa tribina. U Bijeljini smo već dva dana, prošetali smo, sviđa nam se grad, a ljudi su druželjubivi'', dodao je Pavlović.
 
Kada je riječ o profesionalnoj karijeri, Pavlović kaže da je čast igrati u ,,Crvenoj Zvezdi'', ali da je cilj svakog igrača da igra u inostranstvu.
 
,,Svi mi težimo inostranstvu, pa se i ja nadam da ću jednog dana uspeti da zaigram u najjačim ligama, kao što su italijanska i ruska. To se sve menja iz sezone u sezonu, i ako budem nastavio ovako da napredujem, da igram sve bolje i bolje, možda mi se otvore neka od vrata'', rekao je Pavlović.
 
On je ocijenio da je pozicija odbojke u Srbiji i Republici Srpskoj veoma slaba, te da se jedino izdvaja ženska reprezentacija jer uspijeva da napravi dobre rezultate.
 
,,Čini mi se da deca više nisu toliko motivisana da treniraju odbojku, više im se sviđaju fudbal i košarka. Ni odbojkaške utakmice u Srbiji nisu posećene kao nekada, ali nadam se da će se to promeniti. I ja se trudim da prenesem ljubav prema odbojci na druge, recimo, moja mlađa sestra je počela da trenira uz mene i nadam se da će joj to biti profesija, ali dečaci se teže odlučuju za ovaj sport'', zaključio je Pavlović.
 
Revanš meč između OK ,,Crvena Zvezda'' i OK ,,Radnik'' biće odigran 5. decembra u Beogradu.