KK „UNSU“: ODLIČAN NASTUP U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

KK „UNSU“: ODLIČAN NASTUP U BANjA LUCI


U Banja Luci je u subotu, u organizaciji Karate kluba "Energija" održan tradicionalni međunarodni turnir "Energija GRAWE Kup 2023".

Ovogodišnji turnir je okupio 67 klubova iz šest okolnih zemalja sa 630 takmičara u preko 840 takmičarskih kategorija.


 
Takmičari Karate kluba „UNSU“ ostvarili su odlične rezultate osvojivši ukupno 11 medalja: pet zlatnih, četiri srebrne i dvije bronzane. Uz jednu od zlatnih, osvojen je pehar za najbolju žensku kadetsku ekipu u borbama.
 
-Naime, naša kadetska ženska ekipa pobjedama nad ekipom iz Posušja i nad domaćinom KK "Energija" još jednom je potvrdila zašto je već dvije godine, zvanično najbolja ekipa u Republici Srpskoj. Pored ekipnog zlata, u pojedinačnoj konkurenciji odlični su bili i naši kadeti Vukašin Tripunović i Ivan Knežević, koji su se u kategoriji -52kg borili u finalu, gdje je Tripunović ovaj put bio uspješniji. Za još jedno zajedničko finale u open kategoriji izborile su se po ko zna koji put naše kadetkinje Marija Gavrilović i Mia Milica Vujić u kojem je Gavrilovićeva bila uspješnija“, stoji u saopštenju za javnost KK „UNSU“ iz Bijeljine.


 
U kategoriji -54kg Mia Milica Vujić je bila ubjedljiva sve do finala u kome je zlatnu medalju morala prepustiti takmičarki iz Istočnog Sarajeva.
 
Odlične rezultate postigli su i mlađi karatisti. Marija Mijić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji pionirki 12 godina (-50kg), dok je Lazar Šikuljak bio najbolji u kategoriji pionira 13 godina (-40kg). Jana Ivković u dva nastupa izborila se za srebro i bronzu u kategoriji pionirki 11 i 12 godina (-36kg) i (-35kg) dok se najmlađi, Bogdan Gordić izborio za bronzu u katama za pionire 8 godina.


 
-U Banja Luci smo u zaista kvalitetnoj konkurenciji vidjeli na kojem smo nivou, a posebno naše kadetkinje koje se pripremaju za nastup na Balkanskom prvenstvu sredinom ovog mjeseca u Ljubljani. Sigurno je da one mogu i moraju još bolje i da će do samog prvenstva biti potpuno spremne. Što se tiče naših kadeta, ovi rezultati pokazuju da su porazi na nedavnom izbornom turniru bili samo jedan ,,loš dan,, i da oni zaista mogu više. Kada pogledamo broj učesnika i klubove koji su nastupali, sedmo mjesto u ukupnom plasmanu odličan je plasman i donekle pokazuje kvalitet našeg rada. U ime UO kluba, čestitamo našim takmičarima na odličnim rezultatima. Domaćinu turnira se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a roditeljima i našem generalnom sponzoru Lykos Balkan Metals se zahvaljujemo na pomoći u realizaciji nastupa“, poručili su iz KK „UNSU“.


 
(Semberija info)