KK „UNSU“ – ZA VIKEND DVA TURNIRA I 12 MEDALjA :: Semberija INFO ::

 

KK „UNSU“ – ZA VIKEND DVA TURNIRA I 12 MEDALjA


Karatisti KK „UNSU“ su tokom vikenda za nama učestvovali na dva turnira, u Čelincu i Istočnom Sarajevu. U subotu trećeg juna, takmičili su se na 7. Otvorenom prvenstvu "Čelinac 2023" koje je organizovao Univerzitetski karate klub „Vrbas“. Na turniru je učestvovalo 424 takmičara iz 19 klubova iz BiH. 

KK „UNSU“ je imao svoje tri predstavnice a one su u Bijeljinu donijele po dvije medalje i to tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje.



Zlatne medalje su osvojile Teodora Pantelić (djevojčice, 2014. godište – kate, apsolutni nivo), Nikolina Ivković (djevojčice, 2015. godište – kate, oranž pojas) i Jana Ivković (djevojčice, 2012. godište – borbe, -36kg).
Srebrnu medalju je osvojila Nikolina Ina Ivković u kategoriji djevojčice, 2015. godište - kate (aps. nivo) dok su bronzane medalje osvojile Teodora Pantelić (djevojčice, 2014. godište – borbe, -28kg) i Jana Ivković (djevojčice, 2011. godište – borbe, -35kg).

U nedjelju, četvrtog juna, u Istočnom Sarajevu je održan 2. Međunarodni karate turnir „Slavija OPEN 2023“. Na takmičenju je učestvovao 461 učesnik iz 48 klubova iz četiri države.



Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine je nastupio sa petero svojih perspektivnih karatista u sedam kategorija. Njih petero je osvojilo šest medalja: tri zlatne i tri srebrne. Andrej Đurić je zasjao na ovom turniru osvojivši dvije zlatne medalje, u borbama u konkurenciji dječaka 12 godina, -42kg i dječaka 13 godina, -40kg. Vukašin Tripunović je u izuzetno jakoj konkurenciji takođe osvojio zlatnu medalju u kategoriji kadeta, -52kg dok su tri srebrne medalje osvojile Marija Gavrilović (kadetkinje, -54kg), Milica Mijić (kate, kadetkinje) i Nikolina Ina Ivković (kate, djevojčice 2015. godište - oranž pojas).



- Moramo pohvaliti najprije nastup našeg pionira Andreja Đurića koji je osvojio dvije zlatne medalje u borbama u Istočnom Sarajevu. Odličan je bio i naš kadet Tripunović za kojeg smo već ranije rekli da je na putu ka dobrim rezultatima ove godine. Kadetkinja Milica Mijić još jednom je pokazala da spada u red najboljih katašica u BiH, dok je Gavrilovićeva, iako ovaj put srebrna, pokazala dobru formu pred nastup u Svjetskoj karate1 ligi za mlade, krajem mjeseca u Poreču.



Naše najmlađe predstavnice Pantelić Teodora, Ivković Nikolina Ina svojim nastupima pokazuju da u budućnosti možemo računati na njih, dok je Jana Ivković standardno među najboljim pionirkama u BiH. Naredne aktivnosti našeg kluba su nastup na Prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i U21 seniore u Gradišci, te nastup u Poreču u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade“, stoji u saopštenju za javnost Karate kluba „UNSU“ Bijeljina.


KK "UNSU"