GUST RASPORED ZA KARATISTE KK „ŠAMPIONI“ :: Semberija INFO ::

 

GUST RASPORED ZA KARATISTE KK „ŠAMPIONI“


Karatisti KK „Šampioni“ iz Bijeljine proteklog su vikenda nastupali na dva međunarodna turnira u Srbiji. Najprije u subotu, 20. maja Bajina Bašta je bila domaćin turnira “Tara Open 2023“. Turnir je okupio oko 350 takmičara iz 40 klubova iz Crne Gore, BiH i Srbije. KK „Šampioni“ su nastupili sa četvero takmičara. Lazar Marković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniora do 67kg, Sinan Paljevac takođe zlatnu medalju u kategoriji juniora do 68kg, a bronzane medalje su osvojile kadetknje Emilija Bogdanović i Milica Marić.



U nedjelju je na rasporedu bio nastup na 15. Međunarodnom turniru „Roda Cup 2023“ u Beogradu. Karatisti Šampiona, njih 16,  nastupili su u okviru zajedničke ekipe Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine.

Veliki doprinos da ekipa Regionalnog karate saveza BMSiP osvoji zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniora dali su članovi KK „Šampioni“, Aleksandar Novicki i Lazar Marković. U kategoriji juniorki, ekipno takođe, svoj doprinos na putu do zlatne medalje dala je Helena Ivković.



U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili Aleksandar Novicki (U21, +75), Lazar Marković (U21, -67) dok su se za srebrna odličja izborili Sinan Paljevac (juniori, -68), Milica Marić (ženske nade 2010, -49) i Iva Doknić (ženske nade, +49). Bronzanu medalju je osvojila Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47) a trener Milorad Marković  činio je dio trenerskog tima Regionalnog karate saveza BMSiP-e koji je vodio takmičare i takmičarke na „Roda Cup 2023“.