Kros RTS-a: Sa osvojenih 16 medalja AK „Akademac“ najuspješniji na domaćem terenu! :: Semberija INFO ::

 

Kros RTS-a: Sa osvojenih 16 medalja AK „Akademac“ najuspješniji na domaćem terenu!


Proteklog vikenda u Bijeljini je održano takmičenje u kros trčanju u sklopu serije "Kros RTS" Srbija koji se ove godine po prvi puta održava izvan granica Republike Srbije a u okviru manifestacije "Bijeljini na dar".



-U najjačoj konkurenciji, dobroj organizaciji i pred velikim brojem ljubitelja kraljice sportova našem gradu smo "podarili" ni manje ni više nego 16 medalja i bili najuspješniji klub koji je učestvovao na ovoj prestižnoj trci a koja je i prva u ovogodišnjoj seriji. Gradski atletski klub „Akademac“ sa zadovoljstvom je učestvovao u ovom takmičenju koje je imalo i simboličnu vrijednost te je nastupio u gotovo svim kategorijama i rame uz rame sa najboljim atletičarima iz Srbije, rekli bismo dominirao na zahtjevnoj stazi bijeljinskog hipodroma“, stoji u saopštenju za javnost AK „Akademac“ Bijeljina.



U najmlađoj kategoriji, predškolskog uzrasta na 200m, medaljama su se okitili Sergej Kulišić, osvojivši 1. mjesto, Dimitrije Čuturić osvojivši 3. mjesto u kategoriji dječaka i  Lara Ćevriz osvojivši takođe 1. mjesto u kategoriji djevojčica.



U kategoriji dječaka prvog razreda na 500m, zlatom se okitio Vuk Milivojević, dok je u kategoriji djevojčica Ivana Janković završila trku kao drugoplasirana.

Milica Kulišić, kroz cilj je prošla druga, dok je Miloš Jefić trku završio kao trećeplasirani u kategoriji trećeg razreda.



U trci dječaka četvrtog razreda na 600m ZoranBlagojević se i ovog puta okitio zlatnom medaljom.

U trci djevojčica u navedenoj kategoriji medalje su osvojile:

Anđela Radenković, drugo mjesto i srebrna medalja i Jovana Todorović, treće mjesto i bronzana medalja.
U kategoriji djevojčica šestih razreda na 600m Valentina Laketić se okitila bronzom.



U trci dječaka osmog razreda na 1000m Vuk Slomović je kroz cilj prošao drugi i osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji djevojčica, trku od 1000m je trčala Rada Bobić u kategoriji četvrtog razreda srednjih škola prošavši kroz cilj kao prvoplasirana. Istu trku istrčala je i Isidora Vulić okitivši se srebrom.



U kategoriji djevojčica drugog razreda srednjih škola na 1000m trčala je Tamara Stanišić okitivši se zlatom.

Trku dječaka drugog razreda srednjih škola na 1200m Mitar Jovašević je istrčao kao drugoplasirani.