Osam medalja za UNSU na prvenstvu RS :: Semberija INFO ::

 

Osam medalja za UNSU na prvenstvu RS


U organizaciji Karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji kk “Drina“ iz Višegrada, prošlog vikenda u Višegradu je održano pojedinačno i ekipno Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama.

U konkurenciji 35 klubova i oko 197 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, KK UNSU je ostvario odlične rezultate, osvojivši osam medalja, od toga dvije zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane u pojedinačnoj konkurenciji u borbama i dvije bronzane u ekipnoj konkurenciji, takođe u borbama. U pojedinačnoj konkurenciji u borbama, Saša Nedić je osvojio prvo mjesto u konkurenciji seniora do 21 godine, u kategoriji (84+) i tako ponio laskavu titulu novog seniorskog prvaka Republike Srpske. Pored njega zlatnom medaljom i titulom prvakinje Republike Srpske, takođe u borbama pojedinačno, okitila se Jelena Tripunović u konkurenciji kadetkinja (-47).



Za srebrne medalje izborili su se Aleksandar Jović u konkurenciji juniora (-76) i Anđela Knežević u konkurenciji kadetkinja (-47). U juniorskoj ženskoj konkurenciji u kategoriji (-53) Nikolina Paprica osvojila je bronzanu medalju, dok je drugu pojedinačnu bronzu za KK UNSU osvojio Uroš Radan u konkurenciji kadeta (-63). Uz ove pojedinačne medalje, osvojene su i dvije ekipne bronze u kadetskoj ženskoj konkurenciji u borbama, te u juniorskoj muškoj konkurenciji takođe u borbama.



-Ovim rezultataima naš klub se u generalnom plasmanu po uspješnosti našao među najuspješnijim klubovima Republike Srpske, zauzevši odlično četvrto mjesto. Prvenstvo je bilo obavezujućeg karaktera pred Državno prvenstvo koje nas očekuje već naredne subote u Vogošći, a rezultati koje su naši takmičari postigli još su jedna potvrda našeg rada i kvaliteta. Ponosni smo što smo u kontinuitetu najuspješniji klub iz Bijeljine na republičkim i državnim prvenstvima i rame uz rame sa najuspješnijim klubovima Republike Srpske, kažu u klubu. Na državno prvenstvu će nastupiti u istom broju i pokušati da se domognu što boljih plasmana, odnosno rezultata koji će takmičarima obezbjediti mjesto u Reprezentaciji BiH za predstojeće nastupe u Čileu na Svjetskom, u Sloveniji na Balkanskom i u Mađarskoj na Evropskom prvenstvu.

KK UNSU/Bijeljina danas