ŠAMPIONI NE STAJU; NOVICKI SE SPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO :: Semberija INFO ::

 

ŠAMPIONI NE STAJU; NOVICKI SE SPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO


Proteklog vikenda je održano 17. Otvoreno prvenstvo u karateu "Ilidža OPEN 2023". Turnir je okupio 1075 učesnika iz 98 klubova iz osam država.

Karate klub "Šampioni" iz Bijeljine  učestvovali su sa 15 svojih takmičara: Emilija Bogdanović, Mihajlo Gavrić, Helena Ivković, Savo Manojlović, Milica Marić, Lazar Marković, Aleksandar Novicki, Sinan Paljevac, Miloš Simić, Borislav Simikić, Božidar Simikić, Sergej Stevanović, Vanja Stojanović, Zoran Stojanović i Marija Trifković.



U izuzetno snažnoj konkurenciji bijeljinski karatisti su osvojili pet medalja: jednu zlatnu i četiri bronzane. Zlatnu medalju je osvojio Aleksandar Novicki u borbama (U21, -84kg) dok su bronzane osvojili Lazar Marković (U21, -67kg), Marija Trifković (kadetkinje, -54kg), Vanja Stojanović (djevojčice 11 godina, -36kg) i Milica Marić
(djevojčice 13 godina, -44kg), svi u borbama. Na korak do medalje su zaustavljeni Helena Ivković, Emilija Bogdanović i Sergej Stevanović.



Portal "Semberija INFO" je ranije pisao o Aleksandru Novickom kao putniku na Evropsko prvenstvo u Španiji (Gvadalahara, 22-26. marta). U sklopu priprema za nastup na evropskoj sceni, on je prošle sedmice odradio dio priprema sa karate reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Nastup na turniru "Ilidža OPEN 2023" trener Milorad Marković je iskoristio za dodatne provjere i brušenje sitnih nijansi Aleksandrove tehnike koje imaju veliku važnost i prave bitnu razliku na velikim takmičenjima. Zlatna medalja na ovom turniru ohrabruje, ali to za Šampione nije dovoljno.

Aleksandar Novicki i trener Marković  juče su otputovali na još veći turnir sa još snažnijom konkurencijom. Naime, od 10. do 12. marta, Konja će biti domaćin turnira Karate 1 Serije A na kojem će učestvovati preko 1000 karatista iz 76 zemalja svijeta. Podsjećamo da je Aleksandar Novicki već u svojoj karijeri osvajao medalje u ovom formatu takmičenja, 2021. zlatnu a 2022. godine srebrenu medalja. Obje u Veneciji.


KK "Šampioni"