DAVOR ARNAUTOVIĆ – NAJBOLjI U 2022. GODINI :: Semberija INFO ::

 

DAVOR ARNAUTOVIĆ – NAJBOLjI U 2022. GODINI


U Centru za kulturu „Semberija“ večeras je održano završna svečanost manifestacije „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2022“. Kao i svih prethodnih godina najviše interesovanja javnosti je privukao izbor za najboljeg sportistu u seniorskoj kategoriji. Ove godine je u redakciju „Semberskih novina“ pristigla 21 prijava u ovoj kategoriji a večeras smo saznali imena trojice najboljih.


 
Na prvom mjestu se nalazi Davor Arnautović, član Kluba malog fudbala „Radnik MD Shop”. Već nekoliko sezona unazad Arnautović je jedan od najboljih futsal igrača u Bosni i Hercegovini a od početka ove sezone, pravi vođa bijeljinskog premijerligaša. Igrač koji je svojim talentom i zalaganjem na terenu izborio mjesto u sastavu futsal reprezentacije BiH sa kojom je prošle godine učestvovao na Evropskom prvenstvu u Holandiji.


 
Drugo mjesto je zauzeo Luka Jovanović, član Košarkaškog kluba „Budućnost Prolab“. Luka je rođen 16.07.1996. godine. Ponikao je u KK „Budućnost“ u kojem je igrao za sve klupske selekcije sa kojima je bio prvak BiH (kadeti) i tri puta prvak RS (pioniri i kadeti). Važan je dio ekipe KK "Budućnost Prolab” koja ovu sezonu nastupa u elitnom rangu bh. košarkaškog takmičenja. Luka igra na poziciji beka, i u debitantskoj sezoni u Prvenstvu BiH igra zapaženu ulogu u timu Budućnosti. Ističe se velikom energijom, upornošću i snažnim sportskim duhom.


 
Treće mjesto je pripalo Nikoli Drljiću, članu Odbojkaškog kluba „Radnik“. Iako dvadesetogodišnjak, Nikola Drljić je jedan od boljih napadača u timu OK „Radnik“. Po svim parametrima spada u red najkorisnijih odbojkaša kompletne Premijer lige BiH. Dao je veliki doprinos da se titula osvajača Kupa RS nakon 20 godina vrati u Bijeljini. Proglašen je za najboljeg odbojkaša finalne utakmice Kupa Republike Srpske.

(Semberija info)