AUTO KROS A04: PROGLAŠENjE POBJEDNIKA KUPA GRADA 14. JANUARA :: Semberija INFO ::

 

AUTO KROS A04: PROGLAŠENjE POBJEDNIKA KUPA GRADA 14. JANUARA


U organizaciji Auto karting kluba “ŽIG TIM” Dvorovi, u subotu 14. Januara, sa početkom u 18 časova, u galeriji Centra za Kulturu Semberija, održaće se proglašenje pobjednika KUPA GRADA Bijeljina u disciplini AUTO KROS A04. Predsjednik kluba Saša Perić izjavio je da, “u protekloj godini, zbog ne postojanja šampionata BiH i prvenstva RS u auto trkama, naš klub je uz pomoć gradske uprave i kabineta gradonačelnika Ljubiše Petrovića ipak uspio održati tri auto kros trke koliko je po pravilniku o auto sportu minimalno potrebno da bi se kup bodovao. U tri trke imali smo oko 25 učesnika po trci i 7 klubova iz RS, Distrikta Brčko, ali i iz susjedne nam Srbije”.

U klasi II od 1201 do 1400 ccm3 prvo mjesto zauzeo je Radovanović Milan sa 91 bodom, drugu poziciju zauzima njegov klupski kolega iz AKK OPTIMA MOTORSPORT Jovanović Ilija sa 80 bodova dok je treći Živanović Spasoje sa 59 bodova kojiu je uvoj klasi vozio za ASK DRIVER iz Srskog Miletića. U klasi III od 1401 do 1600 ccm3 prva pozicija pripada Pejčić Nemanji AKK OPTIMA MOTORSPORT sa 114 bodova, druga Perić saši AKK ŽIG TIM sa 77 bodova i treće mjesto pripada Živanović Spasoju sa 58 bodova, ali u ovoj klasi za klub AKK GAS Brčko. Klasu IV od 1601 do 2000 ccm3 pokorio je Lazarević Milan sa 93 osvojena boda iz AKK OPTIMA MOTORSPORT, odmah iza njega je Simikić Stefan iz AKK Gas Brčko sa 83 boda dok je treći Jović Mladen sa 52 osvojena boda iz AKK ŽIG TIM. Najjaču klasu VI od 2001 do 4000ccm3 osvojio Jovanović Ilija sa 100 bodova, drugi je Adžić Bojan sa 94 boda, a treći Stanišić Zoran sa 59 bodova, sva trojica iz AKK OPTIMA MOTORSPORT. U plasmanu klubova prvo mjesto zauzeo je AKK OPTIMA MOTORSPORT sa osvojenih 222 boda, drugi je AKK ŽIG TIM sa 152 boda i treći AKK GAS Brčko sa 148 osvojenih bodova.

- Veliku zahvalnost klub organizator duguje vozačima koji su se prilagodili nešto zahtijevnim pravilima ove sezone u cilju povećavanja bezbijednosti samih vozača. Takođe zahvaljujemo se sponzorima koju su pomogli da se ovaj kup realizuje i koji su pomagali iz trke u trku a takođe i Gradu Bijeljini i gradonačelniku Ljubiši Petroviću, predsjedniku Skupštine Aleksandru Đurđeviću, stambeno komunalnom odjeljenju, Bogdanu Tadiću kao i portalu Info Bijeljina”, rekao je Nenad Stokić predsjednik skupštine AKK ŽIG TIM. On je izrazio nadanje da će u narednoj sezoni imati šampionat BiH, prvenstvo RS ali i da će neke trke razmjeniti sa komšijama u Srbiji.