IDE LI LAZAR MARKOVIĆ NA EVROPSKO PRVENSTVO? :: Semberija INFO ::

 

IDE LI LAZAR MARKOVIĆ NA EVROPSKO PRVENSTVO?


Pod kišobranom Evropske karate federacije (EKF) Larnaka na Kipru će od trećeg do petog februara organizovati Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21 seniore. 

Grad Bijeljina bi trebala imati svog predstavnika na ovoj kontinentalnoj smotri najboljih mladih karatista.
Naime, Lazar Marković, član KK "Šampioni" iz Bijeljine izborio je tokom 2022. godine pravo nastupa na Evropskom prvenstvu.Međutim... 

- Ovo je veliki uspjeh i za Lazara i za naš klub i za naš grad. U klubu imamo četvoricu karatista koji se po kvalitetu razlikuju samo u nijansama. Prošle godine se Lazar malo istakao u odnosu na ostale i evo, spremamo ga da po prvi put u svojoj karijeri učestvuje na jednom ovako velikom takmičenju i to u seniorskoj kategoriji. Ono što nas trenutno najviše brine su, naravno, finansijska sredstva. Potrebno nam je još oko hiljadu i po maraka koje moramo uplatiti najkasnije sutra. Očekujemo obećanu pomoć, i Gradske uprave između ostalih, jer bi bio veliki propust da jedan uspješan mladi sportista ne nastavi svoj takmičarski razvoj", rekao je za "Semberija INFO" Milorad Marković, trener KK "Šampioni".


Semberija info - I. Gutić