Rukometaši Vojvodine osvojili Svesrpski kup :: Semberija INFO ::

 

Rukometaši Vojvodine osvojili Svesrpski kup


Rukometaši Vojvodine po šesti put osvojili su Svesrpski kup.

U šestom finalu odigranom pred 2.000 gledalaca savladali su domaći Leotar 38:24 (22:9).

Prije početka susreta Milena Delić, predsjednica Rukometnog saveza Srbije uručila je Marinku Umičeviću, predsjedniku Rukometnog saveza Srpske priznanje za doprinos razvoju rukometa, a lopte je poklonila RK Leotar koje je preuzeo predsjednik Stevan Bekan.

Marinko Umičević je uručio prigodne poklone Mileni Delić, koja je dobila i zahvalnicu kao i Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, dok je zahvalnicu dobila Dijana Milanković, generalni direktor RTRS.

Veliki prelazni pehar kapitenu Miljanu Vukovljaku predao je Marinko Umičević, a pehar Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja koji je dodjelio zlatne medalje sa Stevanom Bekanom.

Srebro i pehar za drugo mjesto uručila je Milena Delić.

Sam susret odigran je potpuno u znaku Novosađana, dok su Trebinjci prijetili u prvih 10 minuta kada su vodili sa 2:1 i 3:2.

Poslije toga terenom dvorane Miloš Mrdić gospodarili su izabranici trenera Borisa Rojevića koji su meč dobili sa 38:24.

Za najboljeg igrača proglašen je Gregor Ocvirk iz Vojvodine, prvi strijelac je Vladimir Stanković (Leotar), a najuspješniji golman Fran Lučin (Vojvodina). Njima su priznanja uručili predsjednik Skupštine Rukometnog saveta Srpske Zoran Milošević i Obrad Ninković, član UO Rukometnog saveta Srpske.

Marinko Umičević je uručio priznanje Luki Petrović, generalnom direktoru Elektroprivrede Republike Srpske na pruženoj pomoći za organizaciju Svesrpskog kupa, prenosi RTRS.


Glas Srpske