KK "UNSU": NASTUP U WKF SVJETSKOJ LIGI ZA MLADE U VENECIJI :: Semberija INFO ::

 

KK "UNSU": NASTUP U WKF SVJETSKOJ LIGI ZA MLADE U VENECIJI


Vikend pred nama je rezervisan za vrhunski karate. U Veneciji se, naime, od devetog do 11. decembra održava Svjetska karate liga za mlade karatiste. Svjetska karate1 liga u Veneciji je jedna od četiri koje se održavaju svake godine u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i sigurno je najmasovnije svjetsko karate takmičenje.

Uz kontinentalna prvenstva, te  svjetsko prvenstvo za kadete i juniore za ligu mladih možemo reći da je treće po redu najznačajnije takmičenje, dok je za kategorije U14 liga mladih najveći i najznačajniji stepen takmičenja.
U ovogodišnjoj ligi mladih u Veneciji učestvovat će 2566 učesnika iz 58 zemalja svijeta. Sve kategorije su ograničene brojem učesnika na 96 i 128 i gotovo sve su popunjene do posljednjeg mjesta, što dovoljno govori o popularnosti i važnosti ovog sportskog događaja.



- Ovih dana privodimo kraju pripreme za nastup naših takmičara i takmičarki u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Veneciji. Kao klub, redovni smo učesnici liga počevši od prve koja se 2018. godine održala u Sofiji  i možemo se pohvaliti dobrim rezultatima. Pored tri sedma i dva peta mjesta imamo dvije osvojene medalje: srebrnu iz Umaga u kadetskoj konkurenciji, te bronzanu iz Venecije prošle godine u U14 konkurenciji. Naš klub će ove godine u Veneciji imati četvero predstavnika: Ivan Knežević i Vukašin Tripunović predstavljaće nas u muškoj konkurenciji, dok će nas u ženskoj konkurenciji predstavljati Marija Gavrilović i Milica Mia Vujić", rekao je Goran Ivković prvi trener KK "UNSU" koji će kao akreditovani NjKF trener predvoditi ekipu na turniru u Veneciji.

Polazak za Veneciju planiran je u četvrtak uveče, a dolazak u petak kada će se obaviti akreditovanje i vaganje. U subotu nastupaju kadeti Ivan Knežević (-52) i Vukašin Tripunović (-52), te kadetkinja Marija Gavrilović (-54). Nedjelja je planirana za kategorije U14 gdje će nas predstavljati Milica Mia Vujić (47+). Svi oni će se boriti za što bolji plasman i bodove za svjetski ranking, svakako i za plasman među pet najboljih u kategoriji koji će im donijeti bodove sa kojima će konkurisati za sastav reprezentacije BiH za nastup na evropskom prvenstvu na Kipru početkom februara naredne godine.

- Bez obzira na sve navedeno, naš primarni cilj je, da kroz nastupe na ovakvoj smotri naši takmičari i takmičarke rastu i stiču neophodna iskustva na putu do seniorske konkurencije kada od ove generacije očekujemo najviše", izjavio je trener Goran Ivković.


KK UNSU