PRIJEM ZA ODBOJKAŠE RADNIKA - OSVAJAČE KUPA REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA ODBOJKAŠE RADNIKA - OSVAJAČE KUPA REPUBLIKE SRPSKE


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je upriličen prijem za odbojkaše OK „Radnik“, osvajače Kupa Republike Srpske. Banjaluka je naime, u nedjelju, 27. novembra bila domaćin finala Kupa u odbojci za muškarce. U finalu su se sastali odbojkaši OK „Borac“ i OK „Radnik“. Na putu do finala OK „Radnik“ je u četvrtfinalnom meču, petog oktobra savladao OK „Modriča Novoprom“ maksimalnim rezultatom 3:0. Istim rezultatom u polufinalu je pobjeđen OK „Gacko“ dok je finale završeno rezultatom 1:3 za OK „Radnik“ (25:19, 21:25, 18:25, 23:25). Ovo je za njih drugi trofej u ovom formatu odbojkaškog takmičenja u Republici Srpskoj. Do sada su igrali četiri finala a slavili su 2002. godine.



-Počeli smo pripreme za ovu sezonu prvog septembra. Ja sam iz Srbije i za mene je ovo bilo jedno potpuno novo okruženje. Međutim, nije mi trebalo dugo da vidim kakav potencijal leži u ovim odbojkašima. Radili smo mnogo, jako i pametno tako da ovaj pehar nije slučajno došao u Bijeljinu. Osvajanje Kupa Republike Srpske je prvi cilj koji smo postavili pred sebe na početku sezone. I ostvarili ga. Pred nama je takmičenje u Premijer ligi BiH, trenutno zauzimamo drugo mjesto na tabeli i zašto ne, zašto ne bi pokušali osvojiti i prvenstvo BiH“, izjavio je Vladimir Šarenac, prvi trener OK „Radnik“.

Predsjednik uprave OK „Radnik“, Darko Manojlović istakao je da u klubu nemaju mnogo vremena za slavlje. U naredne dvije sedmice pred odbojkašima Radnika su četiri kola Premijer lige BiH, četiri utakmice sa veoma jakim protivnicima.

-Želio bih se zahvaliti odbojkašima i stručnom štabu Odbojkaškog kluba „Radnik“ jer su nakon 20 godina vratili titulu osvajača Kupa Republike Srpske u Bijeljinu. Danas smo dogovorili konkretne oblike saradnje i podrške između Gradske uprave Grada Bijeljina i OK „Radnik“ kako bi ovaj klub nastavio igrati odbojku na visokom nivou i predstavljati naš grad“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.


 
U dresu Odbojkaškog kluba „Radnik“ nastupaju: Vuk Medenica, Luka Žižović, Stefan Fet, Pavle Tuzlančić, Dušan Perišić (kapiten), Vukašin Tuzlančić, Branislav Pantelić, Milan Koprivica, Luka Blagojević, Nikola Blagojević, Nikola Drljić, Miodrag Marinković, Anto Oršolić i Uroš Perić. 
 
Treneri Vladimir Šarenac i Vladimir Milićević.
Pored osvojenog Kupa Republike Srpske, Nikola Drljić iz pobjedničkog tima proglašen je za najboljeg igrača finalnog meča.

 (Semberija info)