KK "UNSU": 12 MEDALjA NA TUZLANSKOM POBJEDNIKU :: Semberija INFO ::

 

KK "UNSU": 12 MEDALjA NA TUZLANSKOM POBJEDNIKU


U Tuzli je tokom jučerašnjeg dana održan tradicionalni međunarodni karate turnir "TUZLANSKI POBJEDNIK 2022" koji je ove godine okupio 44 kluba sa 520 takmičara u 636 kategorije, u muškoj i ženskoj konkurenciji. 
Kao i prethodnih godina KK "UNSU" iz Bijeljine je i ove godine uzeo učešće na ovom turniru i zabilježio odlične rezultate, osvojivši ukupno 12 medalja: tri zlatne, tri srebrne i čak šest bronzanih. 


 
Zlatne medalje su osvojili: Milovanović Andrej, borbe pojedinačno - dječaci 8/9 godina (-26), Vujić Mia Milica, borbe pojedinačno - djevojčice 13 godina (-49) i Gavrilović Marija, borbe pojedinačno - kadetkinje (-54). Srebrne medalje su izborili Knežević Ivan, borbe pojedinačno - kadeti (-52), Petrović Luka, borbe pojedinačno - dječaci 8/9 godina (-26) i Jakovljević Uroš, borbe pojedinačno - dječaci 8/9 godina (-34). Bronzanim medaljama su odlikovani Jakovljević Andrej, borbe pojedinačno - dječaci 11 godina (-35), Jakovljević Andrej, borbe pojedinačno - dječaci 12 godina (-37), Šikuljak Lazar, borbe pojedinačno - dječaci 12 godina (-35), Šikuljak Lazar, borbe pojedinačno - dječaci 13 godina (-42), Jakovljević Uroš, kate pojedinačno - dječaci 8 godina (oranž pojas) i Jakovljević Matej, kate pojedinačno - dječaci 7 godina (oranž pojas).
 
-Pored rezultata naših najmlađih članova i članova naše karate škole od kojih u budućnosti očekujemo mnogo, odlične nastupe i rezultate ponovo su ostvarile Marija Gavriloviić i Milica Mia Vujić osvojivši zlatne medalje u konkurenciji kadetkinja (-54) i U14 pionirki (-49). Pored njih, Ivan Knežević je takođe bio dobar osvojivši drugo mjesto u konkurenciji kadeta (-52).



Organizator turnira i domaćin Karate klub "Winer" iz Tuzle potrudio se da ponovo u Tuzli imamo masovan i kvalitetan turnir ali i da se svi mi kao i svaki put u Tuzli osjećamo ugodno", stoji u saopštenju KK "UNSU".
 
Narednog vikenda takmičari KK "UNSU" će se takmičiti na turniru u Laktašima  koji će za neke od njihovih takmičara biti pripremni turnir pred odlazak u Veneciju na WKF Svjetsku karate1 ligu za mlade.