ŠK SVETI GEORGIJE NA KADETSKOM I OMLADINSKOM KUPU RS :: Semberija INFO ::

 

ŠK SVETI GEORGIJE NA KADETSKOM I OMLADINSKOM KUPU RS


Pregled takmičarskih aktivnosti ŠK Sveti Georgije na kadetskom i omladinskom Kupu RS i na pojedinačnom kadetskom i omladinskom prvenstvu RS u ubrzanom i brzopoteznom šahu. 
 
Od 28.10. do 30.10. nakon trodnevnih borbi  u Palama je završen 27. kup RS u šahu . Šahovski klub Sveti Georgije nastupio je u kategoriji kadeta,  ekipa do 14 godina,  i osvojio treće mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu, Darko Jovanović,Vuk Solaković,Teona Dukić, David Perić, Pavle Dukić  i  Pavle Sekulić. Ekipa je ostvarila 3 pobjede , 2 poraza i 2 neriješena rezultata a najuspješniji član ekipe je Teona Dukić sa 5 poena iz 7 partija.



Naš član u kategoriji omladinaca Mirko Šajin nastupao je  za ekipu ŠK  Svetozar Gligorić  u omladinskoj kategoriji i igrajući na prvoj tabli ostvario je maksimalni učinak. Mirko Šajin ,inače učenik generacije u školi Sveti Sava, je ove godine dobio i stipendiju za šah od vlade RS čime je prepoznat njegov marljiv rad i istaknuti rezultati.



U Foči od 12.11. do 13.11. 2022 je održano 2. kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Nastupila su dva naša člana David Perić u kategoriji dječaka do 8 godina i Mirko Šajin u kategoriji dječaka do 16 godina.. David Perić je sa 6.5 poena iz 7 partija bio na diobi 1 i 2 mjesta ali po dodatnim kriterijumima je osvojio 2 mjesto u ubrzanom šahu, dok se u brzopoteznom šahu plasiorao na 5 mjesto u grupi dječaka do 10 godina. Mirko Šajin je u ubrzanom šahu osvojio 1 mjesto sa maksimalnim učinkom , a u brzopoteznom  šahu je bio prvi u grupi dječaka do 20 godina čime je postao prvak RS do 16 godina  u svim vrstama šaha.



Ostvarenim rezultatom smo pokazali da se nalazimo u vrhu kadetskog i omladinskog šaha u Republici Srpskoj.