OSAM MEDALjA ZA UNSU NA GRAWE KUPU U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

OSAM MEDALjA ZA UNSU NA GRAWE KUPU U BANjA LUCI


Protekli vikend bio je u znaku Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) ali i tradicionalnog međunarodnog turnira "Grawe Energija kup" u Banja Luci. 

Takmičari Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine na turniru u Banja Luci su, u konkurenciji 54 kluba iz šest zemalja sa oko 670 učesnika ostvarili dobre rezultate osvojivši ukupno osam medalja, od toga: dvije zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih. 



Zlatne medalje su osvojile Vujić Mia Milica (borbe, djevojčice 13 godina, do 49kg) i Mijić Milica (kate, djevojčice 13 godina). Vujić Mia Milica je osvojila i srebrnu medalju u borbama, u kategoriji kadetkinja do 54kg dok su bronzane medalje osvojili Jakovljević Andrej (borbe, dječaci 11 godina do 35kg), Šikuljak Lazar (borbe, dječaci 12 godina do 37kg), Jakovljević Andrej (borbe, dječaci 10 godina do 35kg), Mijić Marija (borbe, djevojčice 11 godina +44kg) i Mijić Milica (borbe, djevojčice 13 godina do 54kg).

- Turnir u Banja Luci cijenimo kao još jednu uspješnu akciju našeg kluba, a rezultati koje su naši takmičari postigli daju nam podstrek u daljem radu i pripremi naših mlađih takmičara za zvanična prvenstva u narednoj sezoni. Najuspješnije su bile Milica Mia Vujić i Milica Mijić. Vujićeva je u kategoriji djevojčica uzrasta 13 godina (-49) još jednom pokazala zašto je dvije godine zaredom najbolja u BiH, dok je u konkurenciji kadetkinja (-54) osvajanjem srebrne medalje pokazala da se može boriti i protiv starijih takmičarki. Pored nje, Mijićeva je bila jednako uspješna u borbama i katama što iziskuje veliki trud i napor. Obje takmičarke svojim radom i rezultatima pokazuju da smo na dobrom putu da od naredne sezone naš klub dobije još dvije vrsne kadetkinje“, stoji u sopštenju KK „UNSU“ iz Bijeljine.

Pored nastupa u Banja Luci, KK „UNSU“  je u sastavu reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori predstavljala Marija Gavrilović u konkurenciji kadetkinja (-54). Gavrilovićeva, kao najmlađa u kategoriji nije uspjela ostvariti značajniji plasman jer je u prvom kolu poražena od domaće predstavnice rezultatom 3:4. Međutim, obzirom na Marijine rezultate u prethodnom periodu, uvjereni smo da ćemo najbolje od ove mlade takmičarke tek vidjeti.