HAMILTON POSTAO POČASNI GRAĐANIN BRAZILA :: Semberija INFO ::

 

HAMILTON POSTAO POČASNI GRAĐANIN BRAZILA


Sedmostruki šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton dobio je u Braziliji titulu počasnog građanina Brazila, zemlje njegovog idola Ajrtona Sene.
 
Vozač Mercedesa, koji će se u nedjelju takmičiti na Velikoj nagradi Brazila, rekao je da mu je čast što je dobio ovu titulu, prvu koju je brazilski parlament dodijelio nekom strancu.
 
"Cijelog mog života Brazil je zauzimao važno mjesto u mom srcu, to je moj drugi dom", rekao je 37-godišnji Hamilton tokom ceremonije u brazilskom parlamentu.
 
Obučen u plavo odijelo, dobio je medalju u žuto-zelenim bojama Brazila iz ruku predsjednika Donjeg doma Artura Lira koji ga je nazvao "Brazilcem u duši".
 
Hamilton je ostavio utisak kada je poslije pobjede na Velikoj nagradi Brazila 2021. godine odao počast Seni, trostrukom svjetskom šampionu koji je tragično stradao na trci u Imoli 1994. godine.
 
"Kada pomislim na ulice Salvadora ili dragocjenu amazonsku šumu, poželim da provedem još više vremena ovde i bolje upoznam nevjerovatne ljude i mjesta ove prelijepe zemlje", rekao je Britanac.
 
(Nezavisne - Telegraf)