KK „ŠAMPIONI“: NAJBOLjI KLUB NA „Grawe Energija kup 2022“ :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“: NAJBOLjI KLUB NA „Grawe Energija kup 2022“


U Banja Luci je u subotu, petog novembra održan 10. „Grawe Energija kup 2022“. Ovaj karate turnir okupio je u gradu na Vrbasu 660 takmičara iz 54 kluba iz šest država.

Po završetku takmičarskog dijela sumirani su postignuti rezultati. Karatisti Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine osvojili su 26 medalja (sedam zlatnih, 10 srebrnih i devet bronzanih) i tako ostvarili najbolju poziciju u ukupnom plasmanu što im je, po drugi put zaredom osiguralo veliki prelazni pehar. 

U katama su srebrne medalje osvojili Božidar Simikić i Emilija Bogdanović dok su se bronzanim medaljama okitili Vanja Stojanović, Vuk Stevanović, Sergej Stevanović i Nikolina Gavrić. U ekipnoj konkurenciji karatisti Šampiona su osvojili čak četiri zlatne i tri srebrne medalje.

Na drugoj strani, u borbama je ostvaren podjednako dobar ako ne i bolji rezultat. Vuk Stevanović i Miloš Simić su osvojili zlatne medalje. Malo sportske sreće u finalima nedostajalo je Zoranu Stojanoviću, Dimitriju Markoviću i Nikolini Gavrić tako da su se morali zadovoljiti srebrnim medaljama. Miloš Simić je, pored zlatne medalje u juniorskoj kategoriji, nastupao i u kategoriji mlađih seniora gdje je osvojio srebrnu medalju.

​Na pobjedničko postolje sa bronzanom medaljom popeli su se Vanja Stojanović, Sergej Stevanović, Emilija Bogdanović, Marija Trifković i Helena Ivković. U ekipnoj konkurenciji u borbama kadetkinje su osvojile zlatnu a kaderi srebrnu medalju.