DAMJANA BOŠNjAK PRUŽILA ODLIČNE PARTIJE U REPREZENTACIJI BIH :: Semberija INFO ::

 

DAMJANA BOŠNjAK PRUŽILA ODLIČNE PARTIJE U REPREZENTACIJI BIH


Rukomet sam počela trenirati sa svojih 13 godina i u to vrijeme uporedo sam se bavila aktivno sa karateom. Istovremeno sam trenirala dva sporta ali kako je vrijeme odmicalo morala sam se usmjeriti i posvetiti samo jednom sportu da bi se mogla okrenuti malo ozbiljnijoj karijerijeri.

Bogu dragom hvala, kako je vrijeme odmicalo, zaista sam vidjela da sam u pravom sportu i posvetila se samo rukometu.

Moj rad i trud su prepoznali ljudi iz Španije, klub u kojem se trenutno nalazim i dali mi šansu koju sam bez razmišljanja prihvatila.



Naravno, veliku zahvalnost imam prema OŽRK Jedinstvu iz Tuzle jer su tu uvijek bili za mene sve četiri godine a i dan danas, kako uprava tako i saigračice.

Smatram takodje da mi je nastup u dresu ŽRK Vojvodine bila velika odskočna daska za dalje. Ovim putem se zahvaljujem treneru Radanu Rovčaninu koji mi je davao sve vrijeme vjetar u ledja i kad je loše išlo a i kad je dobro bilo. Smatram da sam dosta napredovala i svakom mladom igraču bi poželjela da ima takvog trenera i takvu školu.

Trenutno nastupam u špnskom klubu GRAFOMETAL SPORTING LA RIOJA.

Dobrim igrama u domaćem prvenstvu kao i u Arkus ligi Srbije, skrenula sam pažnju na sebe kluba iz Španije i cilj nam je da udjemo u top 8.

Moji planovi za dalje  jesu da nastavim raditi i napredovati kako bi pokazala sebe u što boljem izdanju.

(Damjana Bošnjak)