NEUMORNI KARATISTI KK "ŠAMPIONI" :: Semberija INFO ::

 

NEUMORNI KARATISTI KK "ŠAMPIONI"


Vikend za nama bio je prepun aktivnosti za karatiste Karate kluba "Šampioni" iz Bijeljine. Najprije je petero takmičara ovoga kluba u subotu, 29. oktobra učestvovalo na 7. Karate turniru "Castra OPEN" Banja Luka 2022.

Na ovom turniru je učestvovalo 477 takmičara iz 50 klubova koji su došli iz pet zemalja. Od bijeljinskih Šampiona do medalje su došli Dimitrije Marković (bronzana medalja u borbama za dječake od 11 godina, -50kg), Aleksandar Saša Živanović (srebrena medalja u katama za dječake od 13 godina), Miloš Simić (srebrena medalja u borbama za juniore, -76kg) i Lazar Marković (zlatna medalja u borbama za juniore, -68kg).



U nedjelju, 30. oktobra Šampioni su igrali na "dva fronta", u Sarajevu i Zvorniku. U glavnom gradu BiH je održan 3. Karate turnir "Master Sarajevo 2022" koji je okupio 478 karatista iz 48 klubova iz četiri države. Boje KK "Šampioni" branio je Sinan Paljevac koji je u borbama, u konkurenciji juniora do 68kg, osvojio zlatnu medalju.

U isto vrijeme, u Zvorniku je trajao 8. "Zvornik OPEN 2022", karate turnir na kojem je učestvovalo 392 učesnika iz 32 kluba iz BiH i Srbije.

Ekspediciju iz Bijeljine, činilo je šestero karatista. Zlatne medalje u naš grad donijeli su Marković Dimitrije (dječaci od 11 godina, -50kg, borbe), Vanja Stojanović (djevojčice od 10 godina, -37kg, borbe) i Milica Marić (djevojčice od 12 godina, -45 godina, borbe). Bogdanović Emilija je osvojila dvije medalje i to srebrnu medalju u borbama za djevojčice od 13 godina, -49kg i bronzanu medalju u katama.



Lazar Marković je na ovom turniru osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora do 68 kilograma.