BIJELjINA DANAS U ZNAKU ATLETIKE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA DANAS U ZNAKU ATLETIKE


Danas je u organizaciji Atletskog kluba “Akademac” na hipodromu “Obrijež” održano Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u krosu za 2022 godinu.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, snage u u kros trčanju odmjerilo je preko stotinu atletičara iz cijele BiH ,u više uzrasnih i takmičarskih kategorija.



Ovakav sportski događaj prvi put je održan u Bijeljini, a član Organizacionog odbora pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine u krosu za 2022 godinu, ispred  AK“Akademac” Aleksandar Savić, izrazio je zadovoljstvo na ukazanom povjerenju Atletskog Saveza Bosne i Hercegovine i Atletskog Saveza Republike Srpske, za organizaciju ovako velikog sportskog dogadjaja.



 -Velika nam je čast što nam je povjerena organizacija jednog ovakvog sportskog događaja i što smo po prvi put uspjeli da dovedemo najbolje BiH atletičare u Bijeljinu. U ovom Pojedinačnom prvenstvu, učestvuje preko 20 klubova iz cijele BiH i ovo je zaista jedan praznik atletike u našem gradu .Kros je specifična atletska disciplina i jedna je od najzahtjevnijih  jer se trči na neravnom terenu. Zavisno od uzrasnih kategorija, danas će se trčati trase od 800 metara, pa do osam hiljada metara,u kojoj se takmiče atletičari u seniorskoj kategoriji”,rekao je Savić, koji se ujedno zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Ljubiši Petroviću, na ukazanoj podršci.
 
Gradonačelnik Petrović je istakao da pored moralne i materijalne podrške u organizaciji ovog sportskog događaja, Gradska uprava planira i izgradnju atletskog stadiona.



-Želimo omogućuti potrebne uslove za sve atletske discipline, kako bi podržali naše mlade naraštaje u ovom sportu. Oni su naši najbolji ambasadori sporta, ne samo Bijeljine, nego cijele Republike Srpske. Ulažući u sport, ulažemo u jedno ljepše i humanije društvo, a ujedno učimo i sve naše mlade naraštaje onim pravim životnim i sportskim vrijednostima, a to je da se upornost i proliveni znoj na treninzima, uvijek na kraju isplate”, rekao je Petrović.
 
(Semberija info)