ŠEST MEDALjA SA BALKANSKIH PRVENSTAVA ZA DžUDISTE PANTERA: Nadaleko cijenjena škola šampiona :: Semberija INFO ::

 

ŠEST MEDALjA SA BALKANSKIH PRVENSTAVA ZA DžUDISTE PANTERA: Nadaleko cijenjena škola šampiona


Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine prepoznat je mnogo dalje izvan svoga grada kao klub koji je prava škola ove dalekoistočne borilačke vještine. Teško su izbrojiva sva uspinjanja na pobjednička postolja koja su džudisti ,,Pantera'' ostvarili samo od početka ove godine. Impresivan je niz imena sportista Džudo kluba ,,Panter” koji su u ovoj sezoni osvojili titule prvaka Republike Srpske i Bosne i Hercegovine: Teodora Trifković, Goran Đurić, Matija Dobranić, Vasilije Hržić, Petar Ćurčić, Ivan Čolić, Marko Ristić, Jovana Đurić, Pavle Vujnović, Nikola Srećković, Milica Đurić, Milkica Đurić, Pavle Vasić i Slobodan Ćurčić koji je duplu krunu osvajao i ove i prošle, 2021. godine.


 
Mila Đurić, Maksim Petrović i Mihajlo Jokšić su šampioni Republike u svojim kategorijama, a svima je malo nedostajalo da se okite zlatnim medaljama i na državnim prvenstvima BiH.
Na Državnom prvenstvu BiH za pionire koje je ove godine održano u Lukavcu ekipa ,,Pantera'' je osvojila zlatnu medalju u sveukupnom plasmanu dokazavši i na taj način superiornost kada je u pitanju rad sa mladim takmičarima.
 
Nakon što su u prvoj polovini ove godine održani šampionati Republike Srpske i BiH, najbolji ,,Panteri'', osvajači najsjajnijih medalja imali su čast biti dijelom džudo reprezentacije BiH i učestvovati na Balkanskim prvenstvima. U periodu od jula do septembra oni su u Bijeljinu donijeli šest medalja. Najprije je, sredinom jula Milkica Đurić u Bugarskoj osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za seniore da bi početkom septembra Vera Pavličević osvojila, takođe, bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za starije pionire u Grčkoj. Sedam dana nakon Grčke u Bijeljinu su ponovo stigle lijepe vijesti.



Ovoga puta iz Turske, gdje se održavalo Balkansko prvenstvo za kadete. Tamo je Teodora Trifković pokazala klasu i osvojila zlatnu medalju, dok je Milkica Đurić osvojila još jednu bronzu. Pale su, 24. i 25. septembra bile domaćin Balkanskog prvenstva za mlađe pionire odakle mladi Panteri nisu propustili priliku donijeti još medalja u Bijeljinu. Milica Hržić osvojila je zlatnu a Goran Đurić bronzanu medalju. Dvije zlatne i četiri bronzane medalje ovosezonski je rezultat nastupa na Balkanskim prvenstvima. Sestre, Milkica i Milica Đurić ovu sezonu bilježe izvanredne uspjehe u nekoliko uzrasnih kategorija. U rodnom gradu su se 17. septembra, u okviru prvenstva Republike Srpske za mlađe seniore, sastale u finalu, gdje je Milkica bila spretnija i došla do novog zlata.
 
Desetak dana kasnije, 29. septembra mogli smo pratiti reprizu ovog finala, samo u drugom gradu, na prvenstvu Bosne u Hercegovine za mlađe seniore u Istočnom Sarajevu. I ovdje je Milkica izdominirala i postala prvak BiH. Kao dvije najuspješnije džudistkinje u kategoriji mlađih seniorki u BiH, Milica i Milkica će učestvovati na Evropskom prvenstvu u džudou, koje će krajem ovog mjeseca biti održano u Sarajevu.