KK UNSU: MARIJA GAVRILOVIĆ ZLATNA I U PODGORICI :: Semberija INFO ::

 

KK UNSU: MARIJA GAVRILOVIĆ ZLATNA I U PODGORICI


Predstavnici Regionalnog karate saveza Birač, Majevica, Semberija i Posavina (RKS BMSiP) u subotu 10. septembra uzeli su učešće na "Kupu Šampiona 2022" u Podgorici. Ovaj turnir međunarodnog karaktera organizovao je Karate kluba "Omladinac" iz Podgorice. Učestvovalo je 59 klubova sa oko 670 takmičara iz sedam zemalja. 
Jedna zlatna i tri bronzane medalje u pojedinačnoj, te tri srebrne i dvije bronzane u ekipnoj konkurenciji ukupan su bilans takmičarki Regionalnog saveza BMSiP-e.



U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je bila Marija Gavrilović iz KK „UNSU“ koja je u odličnoj konkurenciji kadetkinja (-47) zauzela treće mjesto dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja U14 (-47) bila ubjedljivo najbolja.
U konkurenciji U12 (-30 i -35) Jana Ivković,  nova nada Karate kluba „UNSU“ osvojila je dvije bronzane medalje u borbama. 

U konkurenciji kadetkinja i mlađih kadetkinja U14 (-54 i +47) dobre nastupe imale su Milica Mia Vujić u Milica Mijić ali na kraju bez plasmana. Pored njih, nastupe su zabilježili kadeti: Stefan Vukadinović i Vedran Veselinović (-63 i -70) takođe bez plasmana. 



- U ekipnoj konkurenciji u sastavu regionalnih timova srebrnim medaljama su se okitile: Marija Mijić i Jana Ivković u konkurenciji djevojčica U12 u borbama i katama, Milica Mijić bronzanom medaljom u konkurenciji mlađih kadetkinja U14 u katama, dok su Milica Mia Vujić i Marija Gavrilović bile srebrne u konkurenciji kadetkinja u borbama. Moramo istaći njihovu sjajnu pobjedu u polufinalu protiv odlične kadetske ženske ekipe Beogradskog karate saveza, dok su za zlato izgubile od domaćina turnira KK "Omladinac". Ako uzmemo u obzir, da su svi oni direktno nastupali nakon dužeg putovanja, možda možemo i opravdati neka slabija izdanja pojedinih naših predstavnika. Ipak, prije svega moramo priznati da je konkurencija bila zaista kvalitetna i cjelokupan turnir na veoma visokom nivou“, stoji u saopštenju Karate kluba „UNSU“ Bijeljina.