JUBILEJ TEKVONDO KLUBA „JOPA“- 15. ROĐENDAN: Važna škola borilačkih vještina :: Semberija INFO ::

 

JUBILEJ TEKVONDO KLUBA „JOPA“- 15. ROĐENDAN: Važna škola borilačkih vještina


Ove godine Tekvondo klub „Jopa“ slavi svoj 15. rođendan. Klub je 2007. godine osnovao Svjetlan Vujadinović kao izraz velike ljubavi prema ovoj vrsti borilačkih sportova. Do danas, Svjetlan Vujadinović, popularni Jopa, u tekvondou je stekao takmičarsko i trenersko iskustvo dugo 25 godina.
 

 
I nakon toliko godina bavljenja sportom, podučavanja više od 2.000 mladih sportista Jopa ne prestaje sa učenjem i usavršavanjem. Ove godine je prešao sve prepreke na putu do zvanja majstor tekvondoa,  nosilac crnog pojasa 5. dan. Time je postao najmlađi i jedan od, tek trojice majstora tekvondoa u Republici Srpskoj sa ovako visokim zvanjem. Za prethodnih 15 godina TKD „Jopa“ je u Bijeljini organizovao 13 turnira: četiri prvenstva Republike Srpske, četiri prvenstva BiH i pet međunarodnih turnira.
 
Stotine i stotine dječaka i djevojčica je treniralo na tatamiju TKD „Jopa“. Među onima koji su se istakli po ostvarenim rezultatima je Ljubomir Stančić, nosilac crnog pojasa 2. dan. Na Balkanskom prvenstvu 2013. godine osvojio je srebrnu medalju. Na izboru za najboljeg sportistu Republike Srpske 2013. godine zauzeo je sedmo mjesto a iste godine, drugo mjesto na izboru za najuspješnijeg sportistu Grada Bijeljina. Tu je i Bojana Stojanović nosilac crnog pojasa 1. dan. Bila je dugogodišnji reprezentativac BiH i osvojila više od 150 medalja. Višestruka prvakinja BiH i RS. Najveći uspjeh je ostvarila osvajanjem bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu 2012. godine. Na 13 međunarodnih turnira na kojima je učestvovala proglašavana je za najbolju takmičarku turnira.



Istakao se i Miljan Krajišnik nosilac crnog pojasa 2. dan. Poput Bojane, višestruki je osvajač državnih i republičkih prvenstava. Jedna od najsjajnijih zvijezda Tekvondo kluba „Jopa“, svakako, je Njegoš Pantić koji je ostvario jedinstven rezultat u tekvondou BiH. Mladi Pantić je naime, osam godina uzastopno osvajao titulu državnog prvaka BiH u kategorijama u kojima se takmičio. Osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 2020. godine.

- Kada je došao na prvi trening odmah se vidjelo da je taj dječak predodređen za vrhunske rezultate. Potrudili smo se da mu pružimo zdravu i stimulativnu sportsku sredinu a ostalo je odredila njegova sportska inteligencija, talenat i nevjerovatna motivacija. Njegov razvojni put se nastavlja“, rekao je nedavno za portal ,,Semberija info'' povodom Njegoševih uspjeha njegov trener Svjetlan Vujadinović.

Još je mnogo takmičara koji su tokom prethodnih 15 godina obilježili sportski rad TKD „Jopa“: Vladan Kakuća, Kristina Krajišnik, Dajana Marković, Andrej Andrić, Luka Bodirogić, Marija Erić, Ana Novaković, Nikola i Nemanja Alempić, Andrija Jeftić, Jovana i Jovan Pustivuk, Merlin Rahimić, Marko i Milica Petrović, Bosiljka Stanišić, Aleksa Šavija, Maja i Anastasija Andrić, Dejan Delić i još mnogi, mnogi drugi.


Semberske novine - Semberija info