Vaterpolisti Srbije pobijedili Australiju u Svjetskoj ligi :: Semberija INFO ::

 

Vaterpolisti Srbije pobijedili Australiju u Svjetskoj ligi


Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je danas selekciju Australije 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0) u meču posljednjeg, trećeg kola grupe A na Završenom turniru Svjetske lige u Strazburu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Gavril Subotić, koji je postigao četiri gola. Marko Radulović se tri puta upisao u strijelce. Dva gola je postigao Nemanja Stojanović, a po jednom su protivničku mrežu zatresli Ðorđe Vučinić, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Petar Velkić i Nemanja Vico.

U selekciji Australije najbolji je bio Blejk Edvards sa tri gola, dva je dao Nejtan Pauer, a po jednom u strijelce su se upisali Luk Paviland i Čaz Pot.

U drugom meču trećeg kola grupe A kasnije danas igraće Španija i Crna Gora. Srbija je u prvom kolu izgubila od Crne Gore 16:8, a potom u drugom i od Španije 20:15. Španija je prva na tabeli sa šest bodova, a Australija, Crna Gora i Srbija imaju po tri.

Selekcija SAD je u trećem kolu grupe B pobijedila Italiju 13:9. Kasnije danas igraće Kanada i Francuska. Prva je selekcija SAD sa 7 bodova, a Italija je druga sa šest. Francuska ima dva boda, a Kanada je posljednja bez poena.

U prvoj četvrtini igralo se gol za gol, ali je Srbija prvih osam minuta dobila rezultatom 4:3. Naši vaterpolisti zaigrali su angažovanije u nastavku meča, a na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Srbije od 7:4.

Australijanci su bili bolji u trećoj četvrtini, ali su srpski vaterpolisti uspjeli da odbiju napade protivnika. Srbija je briljirala u posljednjoj četvrtini i zasluženo je stigla do ubjedljive pobjede.

Rival Srbije u četvrtfinalu Svjetske lige biće poznat večeras kada budu odigrani svi mečevi po grupama.


Tanjug / Nezavisne