PRIJEM ZA ATLETIČARE AK "ATLETIK" :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA ATLETIČARE AK "ATLETIK"


Foto
Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je organizovao prijem za mlade atletičare, trenere i predsjednika Atletskog kluba „Atletik“ koji su u prethodnom periodu ostvarili niz zapaženih sportskih rezultata.

Povod za prijem bio je osvajanje zlatnih medalja na prvenstvima BiH - Ema Kovač je oborila rekord BiH u trčanju na 600 metara u kategoriji starijih pionira i, ujedno, mlađih i starijih juniora, a to je i najbolji rezultat u seniorskim kategorijama u Republici Srpskoj u ovoj godini, Pavle Ilić je na takmičenju u Čitluku osvojio zlatnu medalju u trčanju na 200 metara, Pavle Kovač je osvojio dvije zlatne medalje – u bacanju vorteksa i kugle, a prije toga je i na Prvenstvu BiH za mlađe pionire osvojio zlatnu medalju, bacivši vorteks na daljinu od 46,43 metra. Takođe, na krosu u Brčkom su osvojili treće mjesto ekipno u kategoriji starijih pionira, kao i treće mjesto u ukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji.

Predsjednik „Atletika“ Velibor Kovač ističe da je cilj ovog kluba da nastupa na takmičenjima u BiH u svim uzrasnim kategorijama.

-Svi rezultati su postignuti zahvaljujući timskom radu u kojem, pored naših mladih sportista, važnu ulogu igraju roditelji i porodice ove djece, a prije svega treneri Siniša Pavlović i Srđan Nešković, koji im pomažu da se pravilno razvijaju i izrastaju u takmičare sa svim sportskim i ljudskim kvalitetima - ocijenio je Kovač.

Ema i dva Pavla uglas su se složili da imaju podršku porodica, ali i drugova i nastavnika u školama, bez čega bi bilo teško trenirati i odlaziti na takmičenja.

Predsjednik bijeljinske Skupštine je podsjetio da je za samo godinu dana od osnivanja, pored vrhunskih rezultata, „Atletik“ uspio da organizuje i prvi atletski miting u Bijeljini.

-Nažalost, nismo pružili podršku atletici kakvu zaslužuje, jer imamo talentovanu i zlatnu djecu zaljubljenu u ovaj sport. Neki od njih će postati atletičari, ali je najvažnije da se bave sportom i da sa njima rade stručni ljudi. Kroz bavljenje sportom, biće bolje pripremljeni za izazove koji ih čekaju u životu - zaključio je Đurđević.

Ovom prilikom Velibor Kovač je najavio da mogućnost i da, pored pet gradova u Srbiji, Bijeljina bude jedan od domaćina završne serije kroseva Radio-televizije Srbije, u čemu bi učestvovali RTS, Savjet za sport Srbije, Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Grad Bijeljina i AK „Atletik“.