TROFEJ BIJELjINE OPRAVDAO OČEKIVANjA :: Semberija INFO ::

 

TROFEJ BIJELjINE OPRAVDAO OČEKIVANjA


Foto
Protekle nedjelje u Bijeljini u organizaciji karate kluba "UNSU" održano je 5. Otvoreno Karate Prvenstvo Grada Bijeljine "TROFEJ BIJELjINE 2022". Turnir je ove godine okupio zvanično 48 klubova iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Slovačke i Bosne i Hercegovine sa 530 učesnika u 670 takmičarskih kategorija. Kao i predhodnih godina ovaj tradicionalni turnir održao se pod pokroviteljstvom administrativne službe Grada Bijeljina, te kompaniju "Lykos Balkan Metals" Generalnog sponzora kluba. Pored njih veliki doprinos da li su mnogobrojni privrednici našeg grada koji su svojom nesebičnom pomoći dali veliki doprinos da ponovo u Bijeljini imamo jedan vrhunski karate događaj. Svakako mediji učestvovali u promociji turnira i dali svoj doprinos.



Treba napomuti da se turnir održava svake godine uz saglasnost i podršku karate saveza Republike Srpske i karate saveza Bosne i Hercegovine. I kao takav nalazi se u zvaničnom kalendaru karate saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.



Pobjednik ovogodišnjeg 5. Otvorenog Karate Prvenstva Grada Bijlejne "Trofej Bijeljine 2022" u ekipnoj konkurenciji je kk "RODA" iz Beograda ispred kk."Šampioni" iz Bijeljine na drugom mjestu, kk."Omladinac" iz Podgorice" i kbs."Tuzla" iz Tuzle na trećem mjestu. Pehar pojedinačnih ovogodišnjih pobjednika Trofeja Bijeljine u seniorskoj open muškoj i ženskoj konkurenciji pripao je Muradbašič Harisu kk."Orka" iz Lukavaca i Rama Dielleza Rama kk."Ulcinj" iz Ulcinja.



Tokom cijelog dana u sportskoj dvorani Gimnazije viđena su nadmetanja u obe takmičarske karate discipline za sve uzraste, u preko 120 takmičarskih kategorija. Ono što je ove godine obilježilo turnir jeste učešće eminentnih klubova iz Crne Gore, Slovačke i Srbije. Oni su svojim kvalitetom koji posjeduju zasigurno podigli kvalitet turnira u takmičarskom smislu na još viši nivo. Pored toga, kao organizatori smo se potrudili, da ove godine obezbjedimo uživo prenos kompletnog takmičarskog dana. Tako su svi ljubitelji karate sporta, roditelji učesnika, koji su bili spriječeni doći, mogli pratiti takmičenje direktno.



Da bi imali jedan ovakav sportski događaj u našem gradu potrebno je mnogo toga. Najprije da godinama gradite kontakte i dobre odnose, kako sa klubovima u BiH tako i izvan, te da se svake godine potrudite da zadovoljite očekivanja učesnika. Svakako morate tokom jedne takmičarske sezone biti prisutni na sceni i imati određeni kvalitet.



Takođe, da bi imali ovakav događaj i da bi uspjeli uopšte organizovati bilo je potrebna pomoć prijatelja i privrednika koja je ovaj put bila ključna u pripremi i organizaciji ovogodišnjeg Trofeja Bijeljine. Sa svim u vezi, na kraju, u ime organizacionog Odbora turnira, UO kk."UNSU" kao tehničkog organizatora i domaćina zahvaljujemo se: svim klubovima na učešću i podršci! Pored učesnika, veliku zahvalnost dugujemo kompaniji "Lykos Balkan Metals" Generalnom sponzoru kluba koji je dao veliki doprinos da ovogodišnji "Trofej Bijeljine" bude organizovan na najvišem mogućem nivou. Naravno sve bi bilo teže da nismo imali i podršku administrativne službe Grada Bijeljina koja nam je omogućila besplatno korištenje sportske dvorane na čemu smo takođe zahvalni!



Pored navedenog, moram istaći da je ovogodišnji "Trofej Bijeljine" podržao veliki broj sponzora i prijatelja kluba kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su svojom nesebičnom podrškom dali nemjerljiv ključan doprinos organizaciji turnira.

Na kraju, veliko hvala svim medijima na praćenju i promociji turnira! Svim članovima kluba i roditeljima bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće od srca prije svega čestitke na postignutim rezultatima, svakako i velikom doprinosu da imamo jedan ovakav turnir u našem gradu i našoj organizaciji!
Pobjednicima turnira i osvajačima medalja na ovogodišnjem turniruupućujemo sve čestitke sa željom da se i naredne godine okupimo po šesti put u Bijeljini!



Do sledeće godine u Bijeljini, još jednom veliko hvala svima i najsrdačniji sportski pozdrav!

S poštovanjem,

Goran Ivković Predsjednik UO kluba i Direktor turnira

Pres služba kk "UNSU