Prvi rođendan Atletskog kluba “Atletik” :: Semberija INFO ::

 

Prvi rođendan Atletskog kluba “Atletik”


Članovi i rukovodstvo Atletskog kluba “Atletik” danas imaju bitan jubilej - godinu dana rada i postojanja.
Iz ovog Kluba podsjećaju da je danas  tačno godina dana od kada su održali prvi trening na stadionu  "Radnik" Bijeljina i otvorili novo poglavlje razvoja atletike u našem gradu.



Proteklih godinu dana, kako kažu, bio pun prepreka, saplitanja i izazova, jer živimo u sredini u kojoj atletika kao kraljica sportova nije ni postojala zbog čega su talentovana djeca bila prinuđena da napuštaju grad i odlaze u susjedne gradove kako bi imali stručne trenere i bolje uslove za rad.

Otvoriti atletski klub u takvoj sredini je, ističu iz AK “Atletik”, za mnoge bila "ludost", ali je njihov tim imao jasan cilj i dokazao da i Bijeljina može imati profesionalni  atletski klub sa svim disciplinama koje atletiku čine kraljicom sportova.



Od samog starta sa djecom u ovom Klubu rade profesori fizičkog vaspitanja i sporta uz podršku  reprezentativnih trenera, naših prijatelja iz Srbije, a posebno Petra Tankosića iz AK "Banat" Zrenjanin. U najtežim trenucima nesebičnu pomoć koja nam je bila potrebna u tom momentu dobili su i od  trenera Davora Todorovića i AK "Cross" iz Brčkog. Sam početak je obilježila borba puna saplitanja  od strane pojedinaca  za termine korištenja sportskih terena na stadionu.



“Kako je vrijeme odmicalo tako su nam i  roditelji  ukazivali povjerenje. Danas  možemo da se pohvalimo sa preko 60 članova različitih uzrasta bez kojih ne bi ni mogli ostvariti gore navedene ciljeve. Iza nas su republička i državna takmičenja, cicibanski mitinzi, ulične trke, humanitarne trke, međunarodni mitinzi na otvorenom i u dvorani”, navode iz Kluba.

Za ovo kratko vrijeme, kako kažu, mogu se pohvaliti da su njihovu takmičari vlasnici državnog rekorda BiH, osvajači preko 20 republičkih i državnih medalja i trofeja u kugli, vorteksu, skoku  u dalj, skoku u vis i srednjim  prugama.
Kruna kvalitetnog i timskog rada trenera, djece roditelja i  Uprave kluba je organizacija prvog atletskog mitinga u istoriji našeg grada "Trofej Bijeljine 2022" za čiju organizaciju su od stručne javnosti dobili najveće moguće ocjene. Ovom prilikom, gost je bio najbolji BiH atletičar Amel Tuka, koji je zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem otvorio miting.

U toku su radovi na adaptaciji sportskih terena u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović" gdje se u cjelosti adaptira atletska staza i ostali sadržaji kako bi se djeci i članovima u potpunosti omogućili da osjete sve čari koje atletika nudi.

“Ono što nas raduje i na šta smo posebno ponosni je prijateljska i drugarska atmosfera u klubu sa mnogo dječijeg smijeha, radosti ali i ozbiljnog, napornog rada i želje za uspjehom”, ističu iz Kluba.


​Semberija info - Z. Kusmuk