SAOPŠTENjE SAVJETA ZA SPORT :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE SAVJETA ZA SPORT


Foto
Na adresu portala „Semberija INFO“ danas je stiglo saopštenje za javnost Savjeta za sport Skupštine Grada Bijeljina. Kako u saopštenju stoji, na jučerašnjem sastanku Savjeta za sport uobličen je prijedlog Raspodjele sredstava za sport za 2022. godinu.

-Svjesni činjenice da se nalazimo usred takmičarske sezone za sve klubove koji predstavljaju Bijeljinu, i da je maltene dvomjesečna pauza u finansiranju nanijela veliku štetu svim klubovima, dali smo sve od sebe da sve što je u našoj moći usmjerimo ka rješenju ovog problema. Na sve što je u okviru Gradonačelnikovih ovlaštenja, nismo mogli da utičemo.

Međutim, Gradonačelnik, koji je glavni akter pomenute pauze, i juče je još jednom pokazao da nije za bilo koji vid saradnje i da će sve više sprovoditi isključivo svoju samovolju. Juče, čak prije donošenja ovog prijedloga, uplaćena je tranša, samo za FK „Radnik“. Nama u Savjetu za sport, svi korisnici budžeta su isti, i smatramo da je posljednja stvar koja treba da se desi, dijeljenje klubova na podobne i nepodobne, privilegovane i kažnjene.

Gradonačelnik očigledno ne misli tako, i svojim postupcima pokazuje, da samo klubovi u kojima on postavlja i kontroliše upravu mogu da računaju na njegovu pažnju. Ovaj samovoljan i nepromišljen potaz neiskusnog političara, može da ima za posljedicu posljednju stvar koja smije da se desi: stvaranje antagonizama između sportskih kolektiva.

Savjet za sport još jednom obavještava javnost, da je sve svoje napore usmjerio i usmjeravaće na, prije svega, povećanje sredstava za sport, a zatim i na uspostavu što pravednijih pravilnika i kontinuiranu i pravovremenu raspodjelu sredstava.

Podjela sportskih kolektiva bilo koje vrste, privilegovanje i kažnjavanje, na način kako ga Gradonačelnik sprovodi, nedopustivi su. Nažalost, na nepromišljene poteze Gradonačelnika, koji dovode do zastoja u finansiranju i diskriminacije klubova ne možemo da utičemo, sem da se od njih javno ogradimo, i osudimo ih kao nedopustive“, stoji u saopštenju Savjeta za sport gradske Skupštine.

(Semberija info)