MLADI KARATISTI KK „UNSU“ MEĐU SVJETSKOM ELITOM :: Semberija INFO ::

 

MLADI KARATISTI KK „UNSU“ MEĐU SVJETSKOM ELITOM


U organizaciji Svjetske karate federacije u Veneciji će se u periodu od devetog do 12. decembra održati Svjetska karate liga za mlade. Radi se o takmičenju za djecu uzrasta 12 do 13 godina, odnosno za sportske kategorije kadeta i juniora.Za djecu do 13 godina ovo je najveći zvanični stepen takmičenja u okviru Svjetske karate federacije (WKF).Karate 1 liga za mlade je noviji format takmičenja na međunarodnoj sceni. Osmišljen je sa primarnim ciljem da postane platforma za razvoj najmlađih sportista na njihovom putu ka vrhunskom sportu.Na ovogodišnjoj ligi u Veneciji prema prijavama, učestvovat će 2.424 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta.

Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku će, između ostalih, predstavljati i Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine.

Takmičari Karate kluba „UNSU“ sutra uveče putuju u Veneciju gdje će nastupiti u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji po težinskim kategorijama. U muškoj konkurenciji nastupat će Radan Uroš u kategoriji juniora (-68), Tripunović Vukašin i Knežević Ivan u kategoriji U14 (-40), dok će u ženskoj konkurenciji nastupati: Gavrilović Marija, Trifković Marija i Vujić Milica Mia u kategoriji U14 (-40),(-47) i (+47). Na čelu bijeljinske karate ekspedicije nalazi se trener Goran Ivković.

Svim učesnicima, osim Radana koji je već nastupao i ima srebrenu medalju iz Umaga 2019. godine, ovo će biti prvi nastup u WKF Svjetskoj karate 1 ligi.
 


-Da bi učestvovali na jednom ovakvom nivou takmičenja potrebno je obezbjediti kvalitetne pripreme, dodatnu sportsku opremu za nastupe i finansijska sredstva koja nisu mala. Na prethodna dva Balkanska prvenstva, dječije u Poreču te za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci,otkazali smo učešće ukupno sedmero naših reprezentativaca. U Poreču smo nastupili samo sa jednom takmičarkom (Gavrilović Marija) koja je u Bijeljinu donijela srebrenu medalju.

Želja nam je da se otkazivanja nastupa zbog nedostataka finansijskih sredstava, na velikim zvaničnim takmičenjima prekinu uz pomoć gradske administracije i svih drugih relevantnih institucija. Naši sportisti svojim rezultatima zaslužuju veću podršku i sigurno u budućnosti mogu donijeti najviša evropska i svjetska odličja. Da budemo iskreni, predali smo molbu Gradonačelniku za pomoć u realizaciji nastupa u Veneciji i svakog dana očekujemo odgovor, nadamo se pozitivan, kako nam je usmeno i obećano!Ukoliko ista izostane, mi ćemo se već nekako snaći jer nam neće biti prvi put da podižemo pozajmice za našu djecu, zarad ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata.

Turnir u Veneciji je jedno od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja u svijetu karate sporta i nama kao klubu je čast i privilegija da budemo dio svjetske karate elite“, pručili su iz Karate kluba „UNSU“.