RUKOMETAŠI RK „BIJELjINA“ NADIGRALI PROTIVNIKA :: Semberija INFO ::

 

RUKOMETAŠI RK „BIJELjINA“ NADIGRALI PROTIVNIKA


U okviru sedmog kola Prve rukometne lige Republike Srpske, u najboljem izdanju u dosadašnjem dijelu sezone, Rukometni klub „Bijeljina“ je savladao prošlogodišnjeg premijerligaša iz Dervente koji je sinoć nastupio u oslabljenom sastavu. Rukometaši iz Bijeljine su odlično otvorili utakmicu serijom 3:0.



I u nastavku utakmice domaći igrači nastavljaju sa jakom odbranom i strpljivom igrom u napadu tako da na poluvrijeme odlaze sa velikom prednošću 14:4.
U drugom poluvremenu utakmice gosti dolaze do svoje igre. Preko iskusnih Gorana Lukića, Gorana Zemunovića i Davida Prestaša koji su se pokazali kao najraspoloženiji u ekipi gostiju.
U ekipi Bijeljine odlično je branio golman Đorđe Đerić koji je sakupio 13 odbrana. U napadu je najraspoloženiji bio bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Bakir Buljugija sa pet postignutih golova. U listu srijelaca su se upisali i ostali rukometaši: Latinović 4, Jevtić 4, Vidaković 2, Stevanović 2, Živanović 2, Žuža 2, Marković 1, Milić 1.
Utakmica RK „Bijeljina“ - RK „Derventa“ je završena rezultatom 23:15.

Prije početka utakmice dugogodišnji rukometaš RK „Bijeljina“ i jedan od osnivača uspješnog kolektiva iz Tuzle "Udruženje rukometnih veterana Sloboda-Tuzla" Bakir Buljugija uručio je dres Rajku Marinkoviću. Rajko je brat Aleksandra Marinkovića koji je iznenada preminuo u 20 godini života. Bakir Buljugija i Aleksandar Marinković su bili saigrači u Rukometnom klubu „Bijeljina“.

Buljugija je braći Marinković i svim ostalim mladim rukometašima koji igraju u Bijeljini više od saigrača. Svojim primjerom i odnosom prema njima nesebično im prenosi svoje životno i rukometno znanje.


Semberija info