Šahovski klub „Sveti Georgije“ na 26. Kupu Republike Srpske ostvario odlične rezultate :: Semberija INFO ::

 

Šahovski klub „Sveti Georgije“ na 26. Kupu Republike Srpske ostvario odlične rezultate


Šahovski klub „Sveti Georgije“, na 26. Kupu Republike Srpske u šahu koji je održan u periodu od 5. do 7. novembra u Dvorovima (Hotel Sveti Stefan), ostvario je odlične rezultate osvojivši dvije srebrne medalje.

Kadetska ekipa (kategorija do 14 godina) u sastavu Mirko Šajin, Darko Jovanović, Vuk Solaković i Teona Dukić, te zamjene Pavle Sekulić i David Perić, osvojila je u uzbudljivoj završnici drugo mjesto i srebrnu medalju. Nedostajao je jedan meč poen da kadeti odbrane zlatnu medalju i šampionsku titulu od prošle godine. Ovaj klub se redovno, od početka takmiči sa mladim šahistima isključivo iz svoje škole šaha, bez pojačanja iz drugih klubova i gradova, što je rijetkost među onima koji ostvaruju vrhunske rezultate.

Seniori su se takmičili u festivalskoj grupi u sastavu Robert Tonković, Tihomir Fontan, Jagoš Radulović, Goran Jakimovski, Branko Bjelica i Siniša Elez, te su takođe osvojili drugo mjesto.



Klub "Sveti Georgije" je učestvovao na ovom turniru i sa trećom ekipom u konkurenciji omladinaca do 20 godina u sastavu Marko Nikolić, Marko Zekanović, Marija Zekanović, Marina Zekanović, Nikola Jovović i Matej Babić i ostvario zapažen nastup kao ubjedljivo najmađa ekipa u toj konkurenciji.

U narednom periodu u planu je omasovljenje škole šaha ovog Kluba.
 

Sekretar ŠK „SVETI GEORGIJE“
Robert Tonković