MILICA MIA VUJIĆ NAŠA NOVA PRVAKINjA BIH -TRIFKOVIĆEVA, GAVRILOVIĆEVA I KNEŽEVIĆ BRONZANI :: Semberija INFO ::

 

MILICA MIA VUJIĆ NAŠA NOVA PRVAKINjA BIH -TRIFKOVIĆEVA, GAVRILOVIĆEVA I KNEŽEVIĆ BRONZANI


U nedjelju u Zenici u organizaciji karate saveza Bosne i Hercegovine, održano je Državno prvenstvo za djecu do 13 godina u borbama pojedinačno i katama pojedinačno i ekipno.

U konkurenciji 90 klubova sa preko 800 učesnika predstavnici kk "UNSU" osvojili su četiri medalje; jednu zlatnu i tri bronzane.

U kategoriji djevojčica 12 godina (-45) u borbama pojedinačno Milica Mia Vujić, postala je naša nova državna prvakinja čime smo kao klub nastavili trend, da svake godine iz naših redova dobijemo novog prvaka ili prvakinju BiH.

Vujićeva je do finala vrlo iskusno i dominantno stigla kroz tri kvalifikaciona meča, da bi u finalu pri nerješenom rezultatu na sudijsko preglasavanje bila bolja od takmičarke iz Cazina. Ovim je jedna od naših najuspješniiih takmičarki, zasluženo ponijela titulu državne prvakinje za 2021 godinu i izborila nastup na predstojećem Balkanskom prvenstvu u Poreču.

Treba napomenuti da u 2020 godini nije bilo državnog prvenstva, a da je 2019 godine Vujićeva bila bronzana kao i nakon toga na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci.

Pored Vujićeve, naš klub može da se pohvali sa još tri medalje. U kategoriji djevojčica 13 godina (-49) Marija Trifković je osvjoiila treće mjesto, dok je u kategoriji (-44) to učinila Marija Gavrilović.

Obe su ispustile već viđena finala ali bez obzira na to izborile su se pobjedama za bronzane medalje i takođe plasman na Balkansko prvenstvo u Poreču. Posebno nas raduje povratak Gavrilovićeve, posle više od godinu dana pauze od nastupa iz zdravstvenih razloga.

U muškoj konkurenciji nismo bili kompletni. Nastup i odličan rezultat trećim mjestom u kategoriji dječaka ostvario je Ivan Knežević u kategoriji 13 godina (-40). Knežević se ovim rezultatom takođe plasirao na već pomenuto Balkansko prvenstvo.

Pored njih, dobre nastupe imale su sestre Mijić Marija i Milica najprije u katama zatim i u borbama. Milica je u najmasovnojoj kategoriji 12 godina (50 +) zabilježila tri pobjede i dva poraza od kojih jedan za bronzu, te zauzela odlično peto mjesto. Obema je ovo bio prvu nastup na Državnom prvenstvu.

Iako nekompletni, sa samo šestoro učesnika sa ukupno četiri osvojene medalje i jednom titulom u masovnoj i prejakoj konkurenciji naš klub se svrstao među najuspješnije u BiH, a uz kk. Bushido " iz Banja Luke ove godine smo najuspješniji klub iz Republike Srpske na Državnom prvenstvu za djecu!

Četiri plasmana na Balkanako prvenstvo su veliki rezultat u karate sportu u BiH, a za nas obaveza da ne dozvolimo da isti iz nekih, prije svega finansijskih razloga ne krunišemo nastupom u Poreču. Vjerujemo da do toga neće doći i da će gradska administracija imati razumjevanja i dati podsticaja ovoj djeci u predstavljanju Grada Bijeljine na jednoj od najvećih međunarodnih karate smotri za ove kategorije.

Kao i svaki put i ovaj u ime UO kluba, imamo obavezu da se zahvalimo roditiljima na pomoći u realizaciji nastupa, a našim takmičarima uputiti čestitke na odličnim nastupima i rezultatima.