MEĐUNARODNI DžUDO TURNIR „TROFEJ PANTERA 2021“: TURNIR POSVEĆEN MLADIM SPORTSKIM NADAMA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUNARODNI DžUDO TURNIR „TROFEJ PANTERA 2021“: TURNIR POSVEĆEN MLADIM SPORTSKIM NADAMA


Zahvaljujući predanom radu članova Džudo kluba „Panter“, Bijeljina je u nedjelju, petog septembra 2021. godine bila domaćin petog po redu Međunarodnog džudo turnira „Trofej pantera 2021“. Na turniru se okupilo preko 500 takmičara iz devet zemalja.

Džudo klub “Panter“ diše punim plućima 27 godina, a Bijeljina je zahvaljujući njihovim uspjesima postala poznata kao grad džudoa. Na ovogodišnjem „Trofeju pantera„ su napravili iskorak u organizaciji turnira angažujući kao promotora prvo ime ovog sporta na Balkanu. Nemanja Majdov. Za samo deset godina profesionalnog bavljenja ovim sportom Nemanja je svojim vrhunskim rezultatima osigurao titulu najboljeg džudiste sa prostora bivše Jugoslavije.



Turnir je protekao u fer i sportskoj atmosferi, bez povreda takmičara. Na kraju, prema ukupnom broju ostvarenih pojedinačnih rezultata najboljih pet ekipa turnira su: DžK „Fighter“ Obrenovac, DžK „Hercegovac“ Mostar, DžK „Famos“ Ist. Sarajevo, „CSM“ Bukurešt i DžK „Srpski soko“ Zvornik.

-Pored zvaničnog dijela takmičenja nekoliko naših, domaćih klubova je organizovalo mini turnir za naše najmlađe džudiste. Učestvovalo je preko stotinu dječaka i djevojčica iz Bijeljine, Zvornika, Sarajeva, Gradiške, Banja Luke i Milića. Svi oni su u atmosferi jednog međunarodnog turnira napravili svoje prve takmičarske korake na tatamiju i to nam je bilo najvažnije – da osjete džudo“, rekao je Vladimir Đokić, trener Džudo kluba „Panter“.

​Semberija info - I. Gutić