SRPSKE KRALjICE: ODBOJKAŠICE SRBIJE SRUŠILE TURSKU I UŠLE U FINALE, BRANIĆE TRON EVROPE! :: Semberija INFO ::

 

SRPSKE KRALjICE: ODBOJKAŠICE SRBIJE SRUŠILE TURSKU I UŠLE U FINALE, BRANIĆE TRON EVROPE!


Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu pobedom nad Turskom rezultatom 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

Preko 10.000 gledalaca u Areni je uživalo u spektakularnoj odbojci sa obe strane mreže, ali što je za nas još važnije, u fenomenalnoj igri i pobedi izabranica Zorana Terzića.

One će u subotu od 20.00 igrati za zlato i odbranu evropske titule osvojene pre dve godine.

Protivnice će biti odbojkašice Holandije ili Italije koje se od 20.00 časova sastaju na istom mestu.

Teško je opisati šta je sve na ovom meču učinila Tijana Bošković, najbolji svetski korektor, oborivši na ovom meču svetski rekord.

Ona je, naime, u prvom setu raspalila po lopti i poslala je na drugu stranu brzinom od 110,3 kilometara na sat. To nikome do sada nije pošlo za rukom u istoriji merenja brzina u odbojci.

Meč je završila sa neverovatnih 39 poena!

Turska je bolje počela i imala je konstantnu razliku na svojoj strani. Tada je selektor Terzić napravio izmenu i umesto Bianke Buše uveo Katarinu Lazović.

To nije uticalo na ishod prvog seta, koji se u neverovatnoj drami rešio u korist gošći rezultatom 34:32, ali je i te kako imalo uticaja na krajnji ishod.

Jer , Kaća Lazović je bila glavni pokretač preokreta Srbije, fascinantnom energijom i igrom u polju, ali i veoma preciznim smečevima kada je to bilo potrebno.

U novoj drami u drugom setu krucijalna je bila upravo ta energija sa oba kraja terena, ali i u sredini, gde je blok proradio od momenta kada je Srbija gubila rezultatom 21:18.

Usledila je fantastična serija nakon tajm-auta i drama na razliku ovog puta otišla je na našu stranu – 28:26.

Psihološki momenat prešao je na stranu Srbije, iako je u većem delu trećeg seta bilo nerešeno i u potpunom egalu.

U još jednoj neizvesnoj završnici Turska je opet imala blagu prednost, ali usledila je ponovo serija Srbije na krilima Tijane Bošković i kompletiran preokret sa 25:23.

I onda potpuna rapsodija u četvrtom setu. Tukle su Srpkinje sa svih strana, a igra Turske se u potpunosti raspala i vrlo brzo je bio kraj.

(b92)