RUKOMETNI TURNIR „BIJELJINA HANDBAL CUP 2021“: Turnir velikog potencijala :: Semberija INFO ::

 

RUKOMETNI TURNIR „BIJELJINA HANDBAL CUP 2021“: Turnir velikog potencijala


U periodu od 13. do 15. avgusta 2021. godine Bijeljina je bila domaćin 5. Međunarodnog rukometnog turnira „BIJELJINA HANDBAL CUP 2021“. Organizator turnira je bio Rukometni klub „Bijeljina“ čiji se organizacioni odbor potrudio da i ove godine napravi odličnu sportsku manifestaciju. Na terenima Etno sela „Stanišići“, tokom tri takmičarska dana priliku da pokažu naučeno i nauče nešto novo imalo je preko 1.000 omladinaca iz šest zemalja. Klubovi iz Ukrajine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te, kako reče Bogdan Rankić „rukometnih velesila“ Hrvatske i Mađarske su poslali svoje omladince da se u semberskoj ravnici druže, takmiče i steknu dragocjeno iskustvo.



Turnir je svečano otvoren 13. avgusta svečanim defileom na gradskom trgu. Ovo je bilo prvi put da se na ovakav način organizuje otvaranje turnira a na defileu su učestvovale sve ekipe učesnici turnira.



-Rukometni klub „Bijeljina“ učestvuje na brojnim turnirima širom bivše države. Mi u klubu smatramo da je to pravi recept za uspjeh mladih rukometaša, što više utakmica, što više turnira i mladi sportisti će imati dovoljno prilika da se razvijaju. Zadovoljni smo prikazanim kvalitetom rukometa na ovogodišnjem turniru. Cilj turnira i jeste bio da se mladim rukometašima omogući da iz prve ruke vide nešto novo, da se takmiče sa drugim, kvalitetnijim ekipama iz drugih sredina i nauče stvari koje će im koristiti tokom cijele njihove karijere“, rekao je predsjednik RK „Bijeljina“ Bogdan Rankić.



Organizatori turnira su se pobrinuli da ovogodišnji promotori takmičenja budu proslavljeni rukometaši i nekadašnji reprezentativci Srbije Ivan Lapčević i Nenad Vučković.

-Na prvom turniru održanom prije šest godina učestvovalo je osam ekipa. Na ovom, petom po redu učestvuje 60 ekipa. To vam dovoljno govori da je potencijal ovog turnira veoma veliki i ja očekujem da će on u narednim godinama još više rasti i okupljati na hiljade mladih rukometaša. Zemlje sa područja bivše Jugoslavije su donedavno bile u samom vrhu svjetskog rukometa a sada su tu neke druge zemlje. U ovim dječacima i djevojčicama vidim svijetlu budućnost rukometa na ovim prostorima i njegovo vraćanje u narednom periodu tamo gdje mu je mjesto – na svjetski vrh. Veoma mi je drago što sam uzeo učešće u realizaciji ovakvog turnira koji na pravi način promoviše rukomet i pruža priliku za afirmaciju mladih sportista“, rekao je Ivan Lapčević.

Semberija info