PRIJEM ZA DžUDISTE: SPORTISTI SU NAJBOLjI AMBASADORI :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA DžUDISTE: SPORTISTI SU NAJBOLjI AMBASADORI


Džudo klub “Panteri” postoji već 27 godina, a povod za današnji prijem kod gradonačelnika Petrovića su naši rezultati, izjavio je predsjednik ovog kluba Ognjen Đuka, podsjetivši da Džudo klub “Panteri” u svojim redima ima dvanaest “zlatnih” šampiona na nivou RS i devet na nivou BiH.

-Ovdje smo danas da zajedno ispratimo našeg šampiona Milana Dobranića na Evropsko prvenstvo u Letoniju. On će od 15. do 19. avgusta učestvovati na Kadetskom evropskom prvenstvu u Rigi. Uz pomoć gradonačelnika Petrovića i Gradske uprave uspjeli smo uplatiti neophodna sredstva za Dobranićevo učešće na ovom evropskom prvenstvu. Želimo da se zahvalimo gradonačelniku Petroviću i Gradskoj upravi na ovom gestu, jer su još jednom potvrdili da pružaju punu podršku sportistima koji predstavljaju naš grad na značajnim evropskim takmičenjima”, izjavio je Ognjen Đuka, najavivši održavanje Petog međunarodnog turnira u džudou “Trofej Pantera 2021”, koji će četvrtog septembra biti održan u Bijeljini i koji će okupiti više od 600 takmičara iz RS, BiH i sedamnaest zemalja regiona. Sedamnaestogodišnji Milan Dobranić, učenik Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, izjavio je da se džudoom počeo baviti od šeste godine, te da godinama unazad osvaja državne i balkanske medalje.

-Najveći rezultat je da sam dvije godine zaredom državni šampion. Dobro sam se pripremio za Kadetsko prvenstvo u Rigi. Imao sam dobre pripreme u Trebinju, Srbiji i Švajcarskoj. Očekujem dobar rezultat na ovom prvenstvu”, izjavio je Dobranić.  Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je da su džudisti Džudo kluba “Panteri” u proteklim godinama donosili pregršt medalja sa takmičenja, te da su bili pravi “ambasadori” grada Bijeljine.

- Raduje nas i najavljeni impresivan broj takmičara koji će se pojaviti na turniru u Bijeljini. Želimo dobre borbe i maksimalan rezultat Milanu Dobraniću na prvenstvu u Rigi”, istakao je gradonačelnik Petrović.