OSTAJE LI OK LIBERO U PRVOJ LIGI!? :: Semberija INFO ::

 

OSTAJE LI OK LIBERO U PRVOJ LIGI!?


Ljetnja pauza u sportskim klubovima privodi se kraju. Nekima su sezone već počele, nekima su prilike za osvajanje novih bodova pred vratima a neki su još u fazi priprema.

Odbojkaški klub „Libero“ ima pravo da prethodnu 2020/21. sezonu pamti po zlatnim momentima. I medaljama, naravno. Pionirska selekcija ovog kluba je, u svojoj kategoriji osvojila šampionske titule Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zatim zlatnu medalju na takmičenju Evropskih igara mladih čime su djevojčile Libera osvojile pravo nastupa na Međunarodnom finalu igara mladih 2021. koje će se sljedeće sedmice, od 17. do 21. avgusta održati u Splitu. Zlatne Bijeljinke će na ovom takmičenju predstavljati Bosnu i Hercegovinu i, u konkurenciji vršnjakinja iz regiona pokušati osvojiti još jedan pehar na kraju odlične sezone.



Juniorke OK „Libero“ su sezonu završile osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu Republike Srpske. Ako se podsjetimo da su treću poziciju izborile na turniru na kojem su pored njih učestvovale još tri premijerligaške ekipe onda njihove bronzane medalje sijaju mnogo jačim sjajem. Seniorke ovog mladog kluba su nastupale u Prvoj ligi Republike završivši debitantsku sezonu na odličnom petom mjestu.

Pripreme za novu sezonu Odbojkaškog kluba „Libero“ su u toku. Ali...

Dosadašnji rad kluba i postignuti uspjesi došli su kao rezultat velikog entuzijazma i finansijskih ulaganja trenera i roditelja odbojkašica. Nezadovoljni podrškom gradskih vlasti Bijeljine u klubu smatraju da se uprkos ostvarenim rezultatima ne cijeni dovoljno njihov sportski trud. Vremena je sve manje do donošenja konačne odluke o predstojećoj sezoni. OK „Libero“ se, naime do 25. avgusta mora očitovati prema Odbojkaškom savezu RS da li će seniorke kluba igrati u Prvoj ili, u lošijem scenariju u Drugoj ligi Republike Srpske. 



Na nedavno održanom sastanku roditelja i uprave kluba odlučeno je da se ide sa zahtjevom prema Gradskoj upravi za veću podršku u daljem radu OK „Libero“. U tom pravcu planiraju uskoro pokrenuti peticiju podrške klubu koji će građani Bijeljine moći potpisati na Gradskom trgu.

-Uskoro ćemo se susresti i sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem. Na posljednjem prijemu u Gradskoj kući on je obećao povećanje podrške našem klubu shodno našim ostvarenim rezultatima ali se to obećanje zagubilo negdje u procedurama gradske administracije. A nama je trenutno svaki dan jako bitan“, kaže za „Semberija INFO“ trener OK „Libero“ Bojan Kvrgić napominjući da bi povratak u Drugu ligu RS sigurno demoralisao njegove odbojkašice.
-Seniorski sastav našeg kluba će i sljedeće godine ostati skoro nepromjenjen, gdje ja kao trener vjerujem da se, uz pravu podršku ove djevojke mogu boriti za sami vrh Prve lige“, decidan je trener Kvrgić.

I dalje je otvoreno pitanje: ostaju li zlatne djevojke iz Bijeljine u Prvoj ligi?

Semberija info