UPIŠITE SE U ŠKOLU ATLETIKE AK AKADEMAC :: Semberija INFO ::

 

UPIŠITE SE U ŠKOLU ATLETIKE AK AKADEMAC


Atletski klub „Akademac“ iz Bijeljine vrši upis u školu atletike za sve uzraste. Atletika je jedna od najraširenijih sportskih grana koja obuhvaća trkačke, bacačke i skakačke discipline. Zbog svoje sveobuhvatnosti zovemo je kraljicom sportova. 

Atletskim vježbama stiče se fizička snaga, izdržljivost, brzina i okretnost a učvršćuju osobine hrabrosti, odlučnosti i upornosti. Atletika je polazna tačka i temelj za sve ostale sportove. Od 1896. godine uključena je u redovni program Olimpijskih igara.

Bijeljinski Atletski klub „Akademac“ baštini tradiciju sportskog afirmisanja brojnih mladih talenata. Prije nekoliko dana, 22. maja 2021. godine na atletskom Prvenstvu BiH, u konkurenciji 300 dječaka i djevojčica Mitar Jovašević (osvojio srebrenu medalju u trci na 300 metara) i Tamara Stanišić (bronzana medalja u trci na 600 metara) su dostojno predstavili Bijeljinu i AK „Akademac“.

Prije mjesec dana, sa 22. Međunarodne ulične trke „Prnjavor“ mladi atletičari Akademca su se u Bijeljinu vratili sa sedam osvojenih medalja: zlato – Sergej Kulišić (100m), Milica Kulišić (200m) i Tamara Stanišić (600m); srebro – Mitar Jovašević (600m); bronza – Isidora Vulić (1.200m), Jovana Todorović (300m) i Zoran Blagojević (300m). Hvale vrijedan nastup na ovoj manifestaciji su ubilježili i Jovana Milošević (5.000m), te Pavle Savić i Miloš Jeftić (300m).

Semberija info - I. Gutić