BIJELjINA GLAVNI GRAD KARATEA! :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA GLAVNI GRAD KARATEA!


Povodom proglašenja Grada Bijeljine za Evropski grad sporta za 2020. od strane Evropske federacije prestonica i gradova sporta,  u Bijeljini će se  danas  održati 3. Otvoreno karate prvenstvo Grada Bijeljine „Trofej Bijeljine 2020“.
 
Ovaj internacionalni karate turnir tradicionalno organizuje karate klub „UNSU“ iz Bijeljine uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i Grada Bijeljine, te uz odobrenje i podršku Karate saveza RS i Karate saveza BiH.

Prethodne dvije godine učešće je  uzelo ukupno 1127 takmičara iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.
  • u 2018. godini : 57 klubova, 622 takmičara iz 6 zemalja,
  • u 2019. godini : 50 klubova, 505 takmičara iz 6 zemalja.
 
Iz Karete kluba „UNSU“ ističu da su angažovali najkvalitetnije i u najvećem broju  internacionalne karate sudije, sve u cilju podizanja kvaliteta  takmičenja na ovom  turniru. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ograničen je broj učesnika turnira kako  bi se ispoštovale sve mjere Republičkog  štaba  za vanredne situacije.

-Ono što vam sa sigurnošću možemo obećati jeste dobra organizacija uz učešće najkvalitetnijih takmičara i takmičarki iz BiH i okolnih zemalja“,  naglašavaju iz KK „UNSU“.

Takmičenje se održava u sportskoj dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“. Početak je zakazan za 10:00h.

Ovogodišnji turnir je zatvorenog tipa – zbog aktuelne epidemiološke situacije takmičenja će se vršiti bez prisustva publike.

Semberija info