POVRATAK RUKOMETA! :: Semberija INFO ::

 

POVRATAK RUKOMETA!


U subotu je počela Prva rukometna liga RS za muškarce. U elitnom rangu takmičenja Semberiju će predstavljati RK „Bijeljina“. U ovom klubu kažu da im je cilj borba za sami vrh tabele, kao što su u prethodnih sedam-osam godina uobičajili činiti.

-Ekipa za ovu sezonu je poprilično podmlađena momcima iz naše Škole rukometa. Uprkos njihovoj mladosti mi vjerujemo da RK „Bijeljina“ ima kvalitet za vrh tabele i ove sezone“, istakao je Obrenko Miljković, trener i koordinator u Školi rukometa RK „Bijeljina“.

 U prvom kolu RK „Bijeljina“ je, na domaćem terenu, odigrao meč protiv ORK „Kozara“ iz Gradiške i zabilježio prvu pobjedu rezultatom 29:26. Najbolji strijelac utakmice je bio rukometaš domaćih Dejan Latinović, sa postignutih 11 golova.

U drugom kolu, odigranom 11. oktobra rukometaši „Bijeljine“ su bili gosti RK „Kozara Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice. Bijeljinci su poraženi rezultatom 30:20 u utakmici u kojoj podmlađeni sastav bijeljinskih rukometaša ni u odbrani, ni u napadu nije uspijevao pronaći adekvatna rješenja za raspoložene rukometaše Kozare.
Sljedeće kolo se igra 18. oktobra, kada RK „Bijeljina“ gostuje u Višegradu.

Počela je i Prva liga RS za rukometašice. U ženskoj konkurenciji Bijeljinu predstavlja ŽRK „Radnik“. Rukometašice „Radnika“ su na gostovanju u Tesliću savladale ŽRK „Borja“ rezultatom 31:18.

U sljedećem kolu, koje se igra 17. oktobra, u Bijeljini gostuje ekipa ŽRK „Nestro grupa Brod“ iz Broda.

Iz Rukometnog saveza Republike Srpske i ove sezone stižu dobre vijesti za klubove. Naime, Rukometni savez Republike Srpske drugu godinu zaredom oslobodiće klubove plaćanja kotizacija za takmičenje, kako za m:tel Prvu ligu u muškoj, isto tako i ženskoj konkurenciji, kao i za timove koji igraju u drugoligaškom rangu.

Mi smo jedini u regionu po ovom pitanju. Svjesni smo da se naši klubovi nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i mi činimo sve da im pružimo adekvatnu pomoć“,  istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.
 
Semberija info