BIVŠI KAPITEN FENERA ZAVRŠIO U 3. LIGI BOSNE: IZ ISTANBULA SE PRESELIO U ŽEPČE, A RAZLOG JE VRHUNSKI :: Semberija INFO ::

 

BIVŠI KAPITEN FENERA ZAVRŠIO U 3. LIGI BOSNE: IZ ISTANBULA SE PRESELIO U ŽEPČE, A RAZLOG JE VRHUNSKI


Foto: Marko Todorović
Emir Preldžić potpisao za Orlovik iz Žepča, gde želi da podstakne stvaranje novih košarkaških asova
Legendarni košarkaš turske reprezentacije, Emir Preldžić, koji je svojevremeno bio i kapiten moćnog Fenerbahčea, potpisao je za KK Orlovik iz Žepča, tim koji se takmiči u 3. ligi Bosne i Hercegovine.

Vest je potvrđena na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba koji igra A2 ligu BiH, a Emir Preldž Preldžić je rođen 9. septembra 1987. godine u Zenici, karijeru je počeo u Čeliku, da bi posle zaigrao za Geoplin Slovan, a potom i za sve najveće turske klubove - Fenerbahče, Galatasaraj, Darušafaku... Poslednji klub pre ovog "egzotičnog" transfera bio mu je Bahčehir.

Ipak, razlozi ovog transfera su porodične prirode, jer je Emir odlučio da pređe u Orlovik zbog svog oca, koji je trener mlađih kategorija u ovom klubu.

Tako je velelepni Istanbul zamenio gradićem u kojem živi oko 5.000 ljudi, zbog ljubavi prema svojim roditeljima i zavičaju, i kako bi u rodnom kraju pomogao klincima koji tek dolaze, da stvore košarkaško ime i ugledaju se na njega.

(telegraf.rs)