Partizan šokiran u Pioniru, "studenti" bolji za pola koša :: Semberija INFO ::

 

Partizan šokiran u Pioniru, "studenti" bolji za pola koša


Фото - Твитер
Košarkaši Partizana poraženi su od Studentskog centra 84:83 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne ABA lige odigranom u hali "Aleksandar Nikolić".

Poslije Top 8 faze Evrolige, u kojoj su, uz dosta pehova, poraženi od Real Madrida rezultatom 3:2, crno-beli su se vratili takmičenju u ABA ligi. Po svemu sudeći, Partizan nije zaboravio seriju sa Špancima, pošto je tokom cijelog meča sa SC Derbijem viđena poprilično slaba partija većine košarkaša.

Koliko su crno-beli bili inferiorni u ovom meču vidi se i po tome što su gosti vodili tokom većeg dijela utakmice.

Od starta meča, gosti su nametnuli svoj ritam i došli do početnog vođstva od 4:0. Sa druge strane, Partizan je djelovao nezainteresovano i, po svemu sudeći, demotivisano.

Igra crno-belih tokom prvog poluvremena, a posebno tokom prve dionice, svodeila se na pokušaje za tri poena. Tako, SC Derbi je uvećavao vođstvo, a crno-beli su držali egal dok je Madara, kao i Ledeja, služio šut za tri poena.

Prednost crno-belih brzo je bila dvocifrena. Trener Željko Obradović nastojao je tajm-autima da prodrma svoje košarkaše, ali u tome nije uspio do sredine druge dionice kada SC Derbi ima prednost od 32:19. Ipak, u samo nekoliko minuta, do kraja poluvremena, nadoknađeno je sve "izgubljeno". Ukradene lopte Pantera, a onda i poeni Madara i zakucavanja Lesora uticale su da se meč uvede u egal. Ispostavilo se da je loš početak, skupo koštao domaće košarkaše, pa je SC Derbi na poluvremenu otišao uz minimalnu prednost od 47:46.

U nastavku meča, ponovo je SC Derbi, poslije perioda loše igre, uspio da uspostavi kontrolu nad utakmicom i mini serijom od 5:0 vrati prednost. Sa druge strane, crno-beli su se mučili i imali mnogo problema u realizaciji, ali su kako-tako, uspijevali da održe ritam i isprate ritam rivala za 68:67 za goste.

Do kraja, razigrao se Dante Eksum. Upravo je Australijanac uspio da iskoristi sve greške košarkaša SC Derbija i sa 7 vezanih poena donese Partizanu prednost od 74:68 u 34. minutu. Ipak, za novu dramu pobrinuo se Mekgi koji na 3 minuta do kraja, sa bacanja vraća neizvjesnost u ovaj meč, pošto je zaostatak bio samo -2, 79:77.

Tako, poslije prednosti od 83:79, Drežnjak je fauliran na šutu za tri poena. Potom, pogađa dva od tri poena. Na samom kraju, Kevin Panter promašio je šut sa poludistance, a Ivišić zakucava i stavlja tačku na ovaj meč, prenosi Telegraf.

Da podsjetimo, drugi meč na programu je 18. maja u Podgorici, a termin eventualne majstorice biće naknadno objavljen.


Nezavisne novine