Etno selo Stanišići: Srpska, zemlja košarke :: Semberija INFO ::

 

Etno selo Stanišići: Srpska, zemlja košarke


IV Međunarodni mini basket festival “Srpska, zemlja košarke”, u Etno selu „Stanišići“, otvorio je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Košarkaški turnir humanitarnog karaktera,  okupio je oko 800 dječaka i djevojčica iz sedam zemalja regiona. Maljković je naglasio da je ovaj turnir primjer kako se putem sporta radi na zbližavanju ljudi i da uvijek rado dolazi u Republiku Srpsku.



Organizator turnira Branimir Đokić, predsjednika KK "Feniks" iz Bijeljine, istakao je da ovaj turnir iz godine u godinu "raste" i pojasnio da je ove godine organizovan u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Mini-basket udruženjem Srbije.

Đokić se zahvalio pokroviteljima turnira - predsjedniku RS Željki Cvijanović, Ministarstvu omladine, porodice i sporta Srpske, kompaniji TRB, Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara, Košarkaškom savezu Srbije, Mini-basket udruženju Srbije, te kompanijama "Prointer" i "Standard grup".



Predstavnik kompanije "Standard grup" Miloš Stevanović rekao je da je ovaj turnir pokazatelj da postoje firme koje su društveno odgovorne i pomažu ovakve manifestacije, te pozvao i druge firme da podrže slične događaje.  On je naglasio da se na ovaj način djeci Republike Srpske pomaže da ostaju na njenim prostorima.

Podsjećamo da su  mladi košarkaši i košarkašice igrali za Nikolu Grabovičkića, nekadašnjeg košarkaša "Radnika" iz Bijeljine, koji se trenutno nalazi na liječenju u Njemačkoj, a u okviru mini-basket turnira, odigrane su 84 utakmice.

Semberija INFO/O. Stjepanović